Breaking news

Augustin Zegrean a ajuns șef la CCR deși nu a fost în viața lui judecător

loading...

Grație lui Traian Băsescu, Augustin Zegrean a ajuns președintele Curții Constituționale, fără să fi fost vreodată judecător.

Culmea constituționalității lui Băsescu: să ajungi președintele Curții Constituionale fără să fi fost în viața ta judecător.

Curtea Constituțională din România este condusă de către Augustin Zegrean, care potivit CV-ului său de pe site-ul CCR a fost opt ani a fost consilier juridic, 19 ani avocat, doi ani senator, și trei ani deputat.

Nicăieri nu scrie că Zegrean a fost judecător și totuși a ajuns să conducă Curtea Constituțională din România încă din anul 2007, grație numirii făcute de Traian Băsescu.

Articolul 143 din Constituția României prevede că: Judecătorii Curţii Constituţionale trebuie să aibă pregătire juridică superioară, înaltă competenţă profesională şi o vechime de cel puţin 18 ani în activitatea juridică sau în învăţământul juridic superior.

Așadar, când Băsescu l-a evaluat pentru funcția de judecător la CCR, a luat în calcul ”experiența” juridică de 19 ani ca avocat și cea de 8 ani ca și consilier juridic.

Domnul Augustin Zegrean a fost atât senator cât și deputat din partea PD, actualmente PDL. Deci, provine din același partid ca și Băsescu și în consecință execută ce îi spune acesta.

Cu un astfel de CV impresionant, nu este de mirare că CCR dă verdicte după ureche.

loading...
2 Comentarii
  1. Liviu spune

    Strambul asta pupinbasist se va duce la puscarie alaturi de javra basescu !!!

  2. marin spune

    Să se ducă unde ‘i e locul !

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata