Breaking news

Augustin Hagiu s-a autosuspendat din funcțiile de Președinte al FORT și CNR

loading...

Augustin Hagiu s-a autosuspendat  din funcțiile de Președinte al Federației Operatorilor Români de Transport(FORT) și Președinte al Confederației Naționale Rutiere(CNR), ca urmare a numirii sale în funcția de consilier al directorului general al Autorități Rutiere Române(ARR).

Autosuspendarea lui Augustin Hagiu a intrat în vigoare din data de 15 iunie, cu șapte zile înainte de a fi numit în funcția de consilier al directorului ARR.

Augustin Hagiu a declarat pentru exclusivNEWS.ro că stabilise în urmă cu două luni să facă o analiză a activității sale în fruntea celor două instituții patornale și să decidă dacă strategia lui este în avaantajul transportatorilor rutieri.

”Stabilisem ca data de 15 iulie sa fie data la care să fac o analiză a situației la care se află transportul și a soluțiilor care au rămas la mâna patronatelor pentru a rezolva situația critică în care se află transportul de marfă și de pasageri. O analiză, o sinteză  în urma căreia să văd dacă sunt șanse să ating niște obiective rămânnd în zona de patronat. Însă după schimbarea guvernului mi s-a dat ocazia de a veni alături de autorități cu toată experiența acumulată în transporturi pentru a încerca din interior să ating aceleași obiective generale  pentru societate în ansamblu, pentru transportatori și pentru clienții serviciilor de transport”, a declarat Augustin Hagiu pentru exclusivNEWS.ro.

Augustin Hagiu precizează că nu este nicio incompatibilitate privind funcția de președinte al FORT și cea de consilier al directorului ARR, însă pentru a nu da curs unor interpretări a decis să recurcă la autosuspendare.

Legal nu există niciun fel de incompaibilitate. Ba chiar este o practică europeană ca cei din organizațiile patornale să facă parte din strucurile guvenramentale până la cel mai înalt nivel. Am considerat ca pentru a nu exista niciun fel de discuții, este mai bine așa”, a mai declarat președintele autosuspendat al FORT.

Augustin Hagiu a precizat că ia în calcul candidatura la un nou mandat al FORT, în această toamnă, doar dacă guvernanții nu se țin de cuvânt în privința modificării și corectării legislației rutiere actuale, astfel încât să se creeze un cadru concurențial normal pentru transportatorii rutieri de marfă și pasageri.

Totodată, Augustin Hagiu apreciază faptul că actualul guvern are deschiderea și dorința de a îndrepta într-un timp cât mai scurt, neregulile din legea rutieră și speră să contiribuie și el din plin la aducerea legislației pe un făgaș normal.

 

 

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata