Breaking news

Au apărut înregistrările cu Mircea Băsescu în timp ce lua bani pentru eliberarea lui Bercea Mondinal

loading...

Antena 3 a difuzat miercuri seară la emisiunea Sinteza Zilei, o parte din înregistrările realizate de Florin Anghel, în timp ce îi dădea banii lui Mircea Băsescu pentru a-l elibera pe Bercea Mondial.

breakingAntena 3 a difuzat o parte din înregistrările depuse la DNA, de avocatul lui Florin Anghel, în care îl acuză pe fratele Președintelui României, Mircea Băsescu că i-a luat banii dar nu l-a eliberat din închisoare pe Bercea Mondial.

Imaginile sunt clare și explicite și relevă faptul că Mircea Băsescu le-a promis membrilor familiei lui Bercea Mondial, că îl scapă de închisoare contra sumei de 600.000 de euro.

Mircea Băsescu, fratele preşedintelui României, vorbeşte de banii pe care i-a luat pentru a-l scoate din puşcărie pe Bercea Mondial.

Se vorbeşte de două tranşe de bani, spune că a primit una dintre ele şi în recomandă fiului lui Bercea Mondial, Florin Anghel, să nu mai dea bani nimănui.

Totodată, fiul lui Bercea, Bercea Băsică, primeşte asigurări de la Mircea Băsescu asupra faptului că Bercea Mondial va fi scos de la închisoare.

În materiale se vorbeşte despre eliberarea lui Bercea Mondial şi apare şi numele preşedintelui Traian Băsescu, după cum a precizat avocatul familiei Bercea, Pavel Abraham, cel care le-a şi depus la DNA.
Acuzaţiile în acest caz sunt de trafic de influenţă, înşelăciune şi inducere în eroare a organelor judiciare, potrivit avocatului.

Iată fragmente din dialogul purtat de Mircea Băsescu și Bercea Băsică, în legătură cu banii dați și planul de eliberare al interlopului din închisoare:

FLORIN ANGHEL, fiul lui Bercea Mondial: Să trăiţi domnu’ comandant, terminaţi suntem!

MIRCEA BĂSESCU: Cred.

FLORIN ANGHEL, fiul lui Bercea Mondial: Terminaţi…nu că credeţi că suntem terminaţi…. Suntem terminaţi, nu jucărie!

FLORIN ANGHEL, fiul lui Bercea Mondial: Eu nu mă mai înţeleg cu Marian. Se laudă pe la ăia p’acolo pe la Drăgăneşti că suntem nişte proşti. Că a luat banii de la noi şi şi-a luat maşină pe banii noştri!

FLORIN ANGHEL: Nu ştiu ce să facem, că nu mai o ducem… Prima şi prima dată când a venit la noi, ştii ce ne-a zis? Că l-ai trimis matale ca să vină el, ca să ia alea, ca să te forţeze el pe matale, să fii matale mai obligat, ca să îi dai drumul lui tata.

MIRCEA BĂSESCU: Eee….eu am făcut tot ce am putut.

FLORIN ANGHEL: Stai să-ţi zic…când l-ai trimis matale să ia ăia 350.000… I-am adus alea …v-am adus alea şi după aceea v-am mai adus ăia 250.000… Şi când i-am dus pe ăia 250.000, ştii ce mi-a zis? Că matale deja ai dat UN MILION DE EURO ca să-l scapi … şi acuma? Uită-te mânca-ţi-aş…7 ani jumătate!

FLORIN ANGHEL: Domnu’ comandant…aici nu e vorba de avocată, aici nu e vorba de judecător, aici e vorba de ….politică…că e finu’ lu’ BĂSESCU şi să dăm din ăsta în ăla… dar eu ce zic mânca-ţi-aş… să vă duceţi să-l scoateţi….că moare ăla acolo, mă nene mă !

MIRCEA BĂSESCU: Deci…eu ce mai sper…nu-i vorba de….

FLORIN ANGHEL: Dar cu TRAIAN (nr. TRAIAN BĂSESCU) nu ai vorbit, mânca-ţi-aş? De cu nu-i spui lu’ TRAIAN (nr. TRIAN BĂSESCU) ? La TRAIAN (nr. TRAIAN BĂSESCU) de ce nu trimiţi, să facă el acolo?

MIRCEA BĂSESCU: ŞTIE MĂ! Crezi tu că nu ştie!!!!

În alt video, Mircea Băsescu spune că preşedintele Traian Băsescu “ştie”, făcând referire la caz.

MIRCEA BĂSESCU: Recursul unde se judecă?

FLORIN ANGHEL: Fiţi atenţi cum e acuma…la Slatina, la Tribunal s-a încheiat dosaru’, n-o să mai ajungă acolo. Acum, recursul se va face de la Curtea de Apel Craiova la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie. Dacă nu….Du-te mânca-ţi-aş şi dă-i drumul acum.

MIRCEA BĂSESCU: Nu, acuma nu poate să-i dea drumul!

FLORIN ANGHEL: De ce?

MIRCEA BĂSESCU: Lasă-l să facă recursul….eu asta vreau…. să nu mai…

FLORIN ANGHEL: Mă nene, păi ce recurs? Păi poţi să-l dai afară şi acum…

MIRCEA BĂSESCU: Da ?

FLORIN ANGHEL: Păi fii atent…poţi să-l dai afară odată la menţinere, să nu-i mai prelungească, că e nevinovat şi o dată… să-i pui cerere de înlocuire..să nu părăsească localitatea… merge şi de asta…

MIRCEA BĂSESCU: Merge?

FLORIN ANGHEL: Merge. Dar dacă o pui, mânca-ţi-aş, n-o mai pune că mai sperii, că vedem ce facem. Pune-o, la ţanc! N-o mai pune mânca-ţi-aş … că moare omul ăla acolo. Că şi mie mi-a dat tot 7 ani jumate. Eu aş spune cu putere şi cu…să te duci mânca-ţi-aş …SĂ TE DUCI MATA LA TRAIAN (NR. TRAIAN BĂSESCU), să vorbeşti cu el să nu mai ….să se ducă direct, să-l ia de acolo….

MIRCEA BĂSESCU: Băi, tu de ce nu înţelegi că preşedintele nu se poate….tu nu vezi, toţi ăştia pe la toate televiziunile se uită numai după c… lui, la nu ştiu ce. El nu poate să apară.

FLORIN ANGHEL: Vroiam să te întreb ceva, te rog eu, tu ştii ce mi-a zis el? Prima dată, atunci când i-a luat pe ăia 350.000 de euro… te-ai dus matale cu el în maşină şi i-aţi dus la Bucureşti? Aşa-i?

MIRCEA BĂSESCU: NU

FLORIN ANGHEL: Dar ţi i-a adus.

MIRCEA BĂSESCU: Măi, să ştii că mi-a dat.

FLORIN ANGHEL: Ţi-a dat…dar o parte din ei….unde e mă mânca-ţi-aş?

MIRCEA BĂSESCU: Dar să ştii că la mine a ajuns….

FLORIN ANGHEL: Toţi?

MIRCEA BĂSESCU: La mine au ajuns doar 250 de mii….

FLORIN ANGHEL, fiul lui Bercea Mondial: Atâta?

MIRCEA BĂSESCU: Da.

Florin ANGHEL: Şi la el restul?

MIRCEA BĂSESCU: eu de aia eram curios atuncea când MI S-A PUS MORMANUL ĂLA DE DOLARI ÎN BRAŢE, deci la mine atât a ajuns să ştii!

MIRCEA BĂSESCU: Eu vreau să văd la recurs…

FLORIN ANGHEL: Măi nene, la recurs….ce recurs? Vrei ca să strămuţi dosarul?

MIRCEA BĂSESCU: Da

FLORIN ANGHEL: Ca să nu se mai judece la Craiova

MIRCEA BĂSESCU: Să nu se mai judece la Craiova, da.

FLORIN ANGHEL, fiul lui Bercea Mondial: Păi dacă vrei aşa, fă-o mânca-ţi-aş… ta. Fii atent în cât timp poţi să faci asta, în maxim 10 zile, mai sunt 9 zile la dispoziţie

MIRCEA BĂSESCU: 10 zile are pentru recurs

FLORIN ANGHEL, fiul lui Bercea Mondial: Da.

MIRCEA BĂSESCU: Păi să facă avocata cerere.

FLORIN ANGHEL: Păi fii atent, îţi fac cererea de strămutare şi vin în două trei zile la matale cu ea.

MIRCEA BĂSESCU: S-o văd şi eu

FLORIN ANGHEL: Păi matale degeaba o vezi că nu ştii matale ce e în cererea aia. Degeaba o vezi matale.

MIRCEA BĂSESCU: Corect. Păi şi atunci de ce vii cu ea la mine?

FLORIN ANGHEL: Păi vin ca să…

MIRCEA BĂSESCU: Păi trebuie depusă acolo.

FLORIN ANGHEL: Păi stai puţin, trebuie să o iei matale să o depui sau să trimiţi matale pe cineva să o depui, ştii de ce? Ca să iei termenul în 2-3 zile, ca să poţi s-o strămuţi, că aşa ăştia de la Înalta Curte îţi dă termen în două-trei luni, …

MIRCEA BĂSESCU: Da…? Băi dar nu, nu pot eu sau frate-miu sa apărem acolo, de ce nu înţelegeţi?

FLORIN ANGHEL: Păi ştiu că nu pot să apari mânca-ţi-aş… dar mai aveţi o portiţă dumneavoastră, puteţi…n-aveţi voi un om de bază pe care să-l trimiteţi pe şestache să faceţi, că aveţi, da nu v-aţi forţat nota, că dumneavoastră dacă forţaţi nota…..

MIRCEA BĂSESCU: Eee… nu….am forţat-o de dracii au găsit-o….

FLORIN ANGHEL: N-ai forţat-o nene, că daca forţai….

FLORIN ANGHEL: Hai să vedem cum îl scăpăm pe tata…

MIRCEA BASESCU: Măi trebuie să….trebuie să…

FLORIN ANGHEL: Trebuie…când mai trebuie mă nene că l-a condamnat

MIRCEA BASESCU: Eu asta şi doream să se ajungă la…

FLORIN ANGHEL: Să-l condamne?

MIRCEA BASESCU: Să-l condamne la 1 an.

FLORIN ANGHEL: Ştii când matale mi-ai zis că-l condamnă la 10 luni sau la 1 an, nu mi-ai zis matele aşa?

MIRCEA BASESCU: Nu ţi-am zis eu aşa?

FLORIN ANGHEL: Şi, ia uite, la cât l-a condamnat!

MIRCEA BASESCU: Păi aşa era tot mersul făcut…să-l condamne, cât a stat până acuma şi gata…

FLORIN ANGHEL: Era toată lumea mulţumită şi presa, şi politicienii…

MIRCEA BASESCU: Păi ai văzut că şi presa a sărit, că prea mult i-a dat lu’ Bercea…

FLORIN ANGHEL: Dar stai puţin, matale când te duci acuma ultima oară la TRAIAN, când pleci la TRAIAN?

MIRCEA BASESCU: Sper să mă duc sâmbată, duminică.

Plângerea formulată de Florin Anghel, fiul lui Bercea Mondial, împotriva fratelui preşedintelui, Mircea Băsescu, pentru trafic de influenţă şi înşelăciune, a fost preluată de Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA) Bucureşti.

Înregistrările în care fratele preşedintelui, Mircea Băsescu, ar apărea vorbind despre bani cu fiul lui Bercea Mondial au fost depuse la DNA Constanţa, pe 13 iunie.

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata