Breaking news

Atenție șoferi : Noi aparate radar pe străzi!

loading...

radar1Începînd din această lună o noua specie de aparate RADAR a fost amplasată pe mașinile serviciului rutier al Poliției Romane.

Noile aparate de măsurare a vitezei  vor fi instalate doar pe mașini Logan inscripționate “Poliția Rutieră” și au fost repartizate deja pe județe, în funcție de mărimea acestora. De asemenea noile radare au fost deja omologate și instalate pe mașini în județe precum Cluj, Brașov și București.

Diferențele majore între noile aparate radar și cele folosite anterior sunt:

–          noile aparate radar înregistrează și salvează datele sau imaginile pe un hard disc intern, informațiile putând fi accesate doar cu parola la care agenții de poliție nu au acces (datele nu pot fi șterse decât de către persoana care deține parola cu care poate vizualiza datele de pe hard disc);

–          noile aparate radar dispun din fabricație de un sistem (omologat) prin care undele radio transmise de aparatul radar sunt întrerupte temporar de către agenții de poliție aflați în mașinile Poliției Rutiere, cu scopul ca aparatele radar să nu poată fi detectate în timp util de detectoarele radar, cu mențiunea ca după activarea undelor radio, aparatul radar își setează/reglează automat și aproape instantaneu toate funcțiile, putând să surprindă astfel viteza reală cu care se deplasează autovehiculele (în acest mod se anulează eventualele contestații făcute referitoare la timpul necesar pentru setarea/reglarea funcțiilor aparatului radar – în cazul în care aparatul radar a fost oprit/repornit).

Așadar, este vorba de noi radare, care ne pot descoperi fără probleme chiar de la 1.200 de metri, inclusiv noaptea, şi nu pot fi detectate. Noutatea absolută o constituie însă dispozitivele radar. Fabricate în Marea Britanie, acestea au camere video mult mai performante, ce au încorporate nu doar antenă radar, ci şi un dispozitiv GPS care menţionează precis unde acţiona aparatul. Şoferii vitezomani nu mai pot să susţină că viteza înregistrată de aparat era a maşinii de pe celălalt sens, pentru că noile camere au posibilitatea de a urmări separat fiecare sens de circulaţie.

Camerele video au nu doar o optică performantă (26x, faţă de numai 18x, cât au cele actuale), dar sunt dotate şi cu sistem de filmare în întuneric (cu infraroşii), astfel că poliţiştii nu mai au nevoie să acţioneze noaptea doar în zone bine iluminate, pentru a putea observa numerele de înmatriculare ale maşinilor filmate.

loading...
2 Comentarii
  1. ganea spune

    hmm…na asta e o stire buna dar proasta in acelasi timp pt soferi:)

  2. darky spune

    nasol oameni buni….dar sper totusi ca scopul final sa fie reducerea accidentelor si a vitozomanilor…….

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata