Breaking news

Așa arată un pod inaugurat în urmă cu șase luni și care a costat 1 milion de euro

loading...

Podul peste râul Ialomiţa din comuna dâmboviţeană Finta, inaugurat în urmă cu șase luni de zile, care a costat un milion de euro a cedat la prima viitură.

pod surupat fintaLucrări de mântuială la podul peste râul Ialomița din comuna Finta. Nici nu s-a uscat cerneala de la inaugurare că podul e praf și pulbere. Viitura a produs o gaură uriașă în pot astfel că acesta nu mai poate fi circulat.

Pentru a ajunge la terenurile agricole, oamenii trebuie să ocolească aproape 20 de kilometri. Autorităţile locale recunosc că proiectului i-a lipsit un dig de protecţie, motiv pentru care viitura de pe râul Ialomiţa a rupt unul dintre capetele de pod, potrivit Digi24.

Debitele de viitură au fost foarte mari. Ar fi trebuit să fie aici o apărare de mal”, declară Cristian Marin, reprezentantul Prefecturii Dâmbovița.

Cred că trebuiau și niște diguri”, afirmă Gheorghe Andronache, viceprimarul comunei Finta.

Autoritățile locale au spus că până când podul va fi reparat, vor construi un drum provizoriu prin albia râului, ce poate fi traversat pe jos doar de localnici, și nu și de mașini sau utilaje agricole.

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata