Breaking news

Armele de la Ciorogârla furate pentru jefuirea PKK

loading...

Noi informații au fost date publicității astăzi, în legătură cu furtul armelor de la Ciorogârla și destinația acestora. Membrii Calnului” Preda”, prănuiau să jefuiască organizația teroristă PKK.

predaAdevărul.ro scrie că  membrii clanului lui Eugen Preda se ocupau cu traficul de drtoguri dar şi cu cel de arme. Mai multe arme dintre cele furate de la unitatea militară din Ciorogârla, în ianuarie 2009, au fost vândute de „locotenenţii” lui Preda unor membri ai clanurilor „Sportivilor” şi „Cămătarilor”.

Procurorii DIICOT au folosit pentru prinderea interlopilor – angrenaţi în traficul internaţional de arme şi de droguri – mai mulţi ofiţeri sub acoperire, care au descoperit faptul că reţeaua de crimă organizată coordonată de Eugen Preda se ocupa cu transportarea heroinei pentru membrii temutei organizaţii teroriste PKK.  Oamenii lui Preda au pus la cale înscenarea unui jaf cu scopul de a-şi însuşi o tonă (1.000 de kilograme) de heroină pe care membrii PKK intenţionau să o livreze în Germania.  În cazul în care ar fi ratat jaful, interlopii aveau pregătit şi „planul B”: să fure o parte din heroină şi să o înlocuiască cu diferite substanţe pentru a nu fi sesizată dispariţia. Interlopii intenţionau să introducă drogurile furate pe piaţa bucureşteană.

Pentru a recupera armele, procurorii DIICOT au folosit un informator sub acoperire cu nume de cod „Marian Guţă”. Acesta s-a oferit să cumpere arme de asalt, pretinzând că este intermediarul unei grupări teroriste – afiliată la ETA – din Spania, care oferă 6.000 de euro pentru un pistol-mitralieră. Marius Costea, zis „Ţâru”, s-a lăudat investigatorului sub acoperire că-i poate vinde oricâte arme vrea.

Eugen Preda şi alte 13 persoane au fost arestaţi la 27 decembrie 2009. Ei au primit joia trecută un nou mandat de arestare preventivă, după ce Preda ar fi ameninţat anchetatorii din acest caz că, dacă va fi condamnat, „toată lumea va plăti”.

Eugen Preda a fost dat afară din Poliţie în februarie 2009 – unde activa ca ofiţer – după scandalul de la Mall Plaza România. După acest incident, Preda a fost monitorizat, ajungându-se la concluzia că este implicat în traficul internaţional de droguri, dar şi că este „creierul” furtului de arme de la unitatea militară din Ciorogârla.

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata