Breaking news

Armata a scos amfibiile blindate şi două autocamioane ca să deszăpezească Autostrada București – Pitești

loading...

Armata dă o mână de ajutor autorităților pentru a deszăpezi autostrada București Pitești dar și alte căi de circulație din județele Argeș și Vâlcea.

armata romana - deszapezire

UPDATE 20.19:  Peste 40 de militari, cu patru autocamioane, de la Divizia 2 Infanterie Buzău, vor fi redislocaţi la ISU Râmnicu Sărat pentru a interveni în cazul unor situaţii de urgenţă. Ei sunt pregătiţi pentru a interveni în această noapte pe anumite porţiuni cu dificultate cuprinse între Buzău şi Rm. Sarat. Mâine, aceştia se vor deplasa spre Focşani, pentru a interveni în caz de nevoie.

UPDATE 19.35: Două coloane de maşini, formate fiecare din peste 50 de militari şi şapte autospeciale, vor pleca pe autostrăzile A1 şi A2 pentru a transporta alimente, ceai cald, pături persoanelor aflate in dificultate.

UPDATE 19.00:  Peste 30 de militari şi trei autocamioane acţionează în zona localităţii Lehliu Gară pentru deblocarea autostrazii A2. Cele două detaşamente fac parte din Brigada 1 Mecanizată Bucureşti.

Ministrul Apărării Mircea Dușa scoate militarii în stradă ca să intervină pentru deblocarea căilor de comunicaţii rutiere.

Militari din structurile Ministerului Apărării Naţionale acţionează sâmbătă, 25 ianuarie,  la două intervenţii în judeţele Argeş şi Vâlcea pentru a debloca căile de circulaţie şi a sprijini populaţia afectată de ninsori şi viscol. Cele doua misiuni sunt realizate la solicitarea autorităţilor locale. Aproximativ 40 de militari, cu trei transportoare amfibii blindate şi două autocamioane cu tracţiune integrală  acţionează pentru deblocarea autostrăzii A1, iar alţi 10 militari, cu mai multe autospeciale, acţionează pentru deszăpezirea căilor de comunicaţii din localităţile Mădulari şi Şuşani din judeţul Vâlcea”, se precizează în comunicatul de presă al Ministerului Apărării, remis exclusivNEWS.ro.

Ministrul apărării naţionale  a dispus încă de ieri, 24 ianuarie, creşterea capacităţii de reacţie a tuturor subunităţilor de intervenţie pentru situaţii de urgenţă  în zonele ţării cu cod portocaliu.

În prezent, aproximativ 4.000 de militari, cu 650 de mijloace tehnice, sunt pregătiţi să intervină de urgenţă, la solicitarea autorităţilor publice locale şi centrale, în sprijinul populaţiei afectate de ninsori şi viscol.

În caz de nevoie, Ministerul Apărării Naţionale va interveni suplimentar cu alţi 4000 de militari şi 530 de mijloace tehnice.

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata