Breaking news

Aristotel Căncescu, Președintele Consiliului Județean Brașov, arestat preventiv

loading...

Înalta Curte de Casație și Justiție a decis vineri noapte, arestarea preventivă pentru 30 de zile a președintelui Consiliului Județean Brașov, Aristotel Căncescu, într-un dosar instrumentat de procurorii DNA, în care este acuzat de mai multe fapte de corupție.

aristotel cancescu - dnaPreședintele Consiliului Județean Constanța, Aristotel Căncescu a fost arestat preventiv vineri seară și dus în arestul Poliției. Completul de cinci judecători de la Înalta Curte a acceptat recursul făcut de DNA, după ce pe 8 octombrie, completul de trei judecători de la Înalta Curte a respins cererea procurorilor anticorupție. Decizia luată vineri seară de completul de cinci judecători este definitivă și executorie.

Aristotel Căncescu este acuzat de luare de mită, trafic de influență, cinci infracțiuni de abuz în serviciu, dacă funcționarul public a obținut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit, instigare la tentativă la abuz în serviciu.

Potrivit DNA, în perioada noiembrie 2006 — noiembrie 2014, fiind legate de activitatea lui Aristotel Căncescu și Radu Ispas, care și-au folosit funcția publică pentru interesele proprii și ale firmelor SC Gotic SA și SC Ramb Sistem SRL, respectiv ale persoanelor care reprezentau aceste firme de casă, Ioan Pascu și Gabriel Bâgiu.

Aceste două firme dețineau cvasi-totalitatea contractelor derulate cu CJ Brașov, întrucât le erau acordate preferențial prin încredințare directă, ca urmare a dispoziției inculpatului Căncescu. (…) Infracțiunile de abuz în serviciu în dauna CJ Brașov comise în favoarea SC Ramb Sistem SRL, prin acordarea preferențială a două contracte în 2007 și 2008, firmă reprezentată de inculpatul Bîgiu Gabriel, au fost posibile prin abuzul în serviciu exercitat de către inculpatul Căncescu. Din probele administrate până în acest moment al cercetărilor a rezultat bănuiala rezonabilă că, în schimbul decontării abuzive a sumelor de bani în cuantum total de 664.180,54 lei către SC Ramb Sistem SRL, această societate ar fi realizat un teren de tenis la reședința președintelui Consiliului Județean Brașov situată în localitatea Râșnov“, se arată în referatul DNA.

CJ Brașov și SC Ramb Sistem au încheiat în perioada 2007 — 2008 contractele: “Reabilitare, amenajare refuncționalizare Complex de agrement Tâmpa”, în valoare de peste 8 milioane lei, suplimentată prin act adițional cu încă peste 5,5 milioane lei, pentru care “în realitate datorită acțiunii infracționale abuzive a lui Căncescu” s-a achitat din bugetul public al CJ Brașov suma de aproximativ 264.000 lei, ce reprezintă plată nejustificată; și “Amenajare suprafețe de joc — terenuri sportive la Liceul “Andrei Șaguna””, în valoare de peste 1,7 milioane lei, pentru care “în realitate datorită acțiunii infracționale abuzive a lui Căncescu” s-a achitat din bugetul public al CJ Brașov suma de peste 400.000 lei ce reprezintă plată nejustificată.

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata