Breaking news

Aproximativ 600.000 de români își serbează onomastica de Sfântul Vasile

loading...

Aproape 600.000 de români, își serbează azi, în prima zi din 2014, onomastica de Sfântul Vasile, unul dintre cei mai importanți sfinți ai Bisericii Ortodoxe.

onomastica sf vasilePotrivit statisticilor Direcţiei pentru Evidenţa Persoanelor şi Administrarea Bazelor de Date din cadrul Ministerului Afacerilor Interne, azi își serbează ziua onomastică 587.327 de români de Sfântul Vasile. Dintre aceștia 500.146 sunt bărbaţi, iar 87.181, femei.

Sfântul Vasile cel Mare – episcop de Cezareea, unul dintre cei mai importanţi sfinţi ai Bisericii Ortodoxe, este primul ierarh care a întemeiat, pe lânga biserici, spitale şi aziluri pentru săraci.

Sfântul Vasile a devenit cel mai bogat între oameni la vârsta de 12 ani, moştenind averea familiei. O atenţie deosebită a acordat Sf. Vasile păturii sărace şi celor oprimaţi, iniţiind nenumărate acte de caritate. Este primul ierarh care întemeiază, pe lânga biserici, aziluri şi spitale pentru săraci, leprozerie şi un aşezămâmnt pentru recuperarea prostituatelor.

Moliftele Sf. Vasile, considerată una dintre cele mai puternice slujbe de dezlegare, sunt citite în cazul demonizaţilor sau în particular a celor care au nevoie de aceste rugăciuni.

Sf. Vasile a murit în anul 379, când încă nu împlinise 50 de ani, iar la înmormântarea sa au participat mulţime de creştini şi păgani, dovadă a marii sale popularităţi, a mai spus părintele Ciprian Apetrei.

Se spune că în noaptea de Sf. Vasile cerul se deschide de trei ori pentru câte o clipă.

Sfântul Vasile e unul dintre sfinţii care au făcut minunile cele mai mari şi e considerat păzitor de duhuri rele, cu mare putere asupra dracilor.

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata