Breaking news

Aproximativ 150 de localități din 15 județe afectate de inundații

loading...

144 de localități din 15 județe și 118 locuințe, au fost inundate în ultimele zile, potrivit unui bilanț al Ministerului de Interne.

cod portocaliu inundatiiPeste 7.000 hectare de suprafeţe agricole, 3.000 hectare de păşuni şi peste 1.000 hectare de păduri au fost afectate de fenomenele hidrometeorologice din ultimele zile.

Mai multe poduri sau podeţe, segmente de drumuri comunale sau judeţene au fost afectate de ploi, o locuinţă a fost distrusă şi trei inundate, pompierii salvatori intervenind pentru scoaterea apei, adaugă sursa citată.

În ultimele 24 de ore, angajaţii MAI au acţionat în localităţile afectate de fenomenele meteo periculoase din şase judeţe – Buzău, Bistriţa-Năsăud, Călăraşi, Dolj, Mureş şi Vrancea.

În urma intervenţiei autorităţilor, Drumul Comunal 159 Lopătari-Ploştina (judeţul Buzău) a fost redat parţial circulaţiei. Prin ordin al Prefectului a fost instituită măsura restricţionării circulaţiei pentru autovehicule cu masa maximă autorizată de peste 3,5 t.

În judeţul Dolj, în portul Bechet a fost realizat un dig pe o lungime de 50 m (din saci cu nisip), în zona platformei de acces la ferry-boat.

În judeţul Călăraşi, prefectul judeţului a dispus interzicerea circulaţiei pe trei poduri (două afectate de apele râului Argeş – localităţile Mitreni şi Radovanu, iar unul pe raza localităţii Budeşti – în pericol de a fi inundat).

În judeţul Vrancea, spre localitatea Nereju, circulaţia se desfăşoară în continuare pietonal sau pe drumuri forestiere ocolitoare.

Pe Drumul Judeţean 205D, Paltin-Nereju, prefectul judeţului a dispus restricţionarea circulaţiei pentru autovehiculele cu o masă totală maximă autorizată peste 7,5 tone.

Peste 1.000 de angajați ai Ministerului Afacerilor Interne – polițiști, pompieri și jandarmi – acționează pentru limitarea efectelor hidrometeorologice în 15 județe. În acest moment, se acționează cu peste 400 de utilaje: autospeciale, utilaje grele și motopompe.

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata