Breaking news

Aproape 6000 de rezervări de tichete în prima lună a programului Rabla 2014

loading...

În cadrul Programului de stimulare a înnoirii Parcului auto național 2014, pentru persoane fizice, până luni, 19 mai 2014, în sistemul informatic al Administrației Fondului pentru Mediu (AFM) a fost înregistrat un număr de 5.720 de rezervări.

programul rabla 2014Topul județelor cu cel mai mare număr de rezervări este condus de Municipiul București, cu 1.357 rezervări, urmat de județele Argeș și Constanța, cu 329, respectiv 280 rezervări. Pe ultimele 3 locuri ale clasamentului se află județele Teleorman, Bistrița Năsăud și Sălaj cu 36, 20, respectiv 14 rezervări.

Iată că, la puțin peste o lună de la momentul în care am lansat programul Rabla 2014, avem mai bine de 5000 de rezervări pentru persoanele fizice. Dacă facem un calcul simplu, putem vedea că aproape 30% din totalul tichetelor electronice au fost deja alocate. Asta înseamnă că programul funcționează foarte bine. Mă bucură faptul că nu avem raportate nereguli. Am avut un val masiv de solicitări reprezentate de cetățenii care dispuneau de lichidități pentru achiziția unui autoturism nou. Cu siguranță, în perioada următoare ne așteptăm la un nou val, format din acele persoane care așteaptă contractarea unui credit pentru achiziție. Dacă ne vom mișca în ritmul acesta, este posibil să epuizăm tichetele electronice înaintea datei preconizate”, a declarat Attila Korodi, ministrul Mediului și Schimbărilor Climatice.

Dintre rezervările de până în acest moment, AFM raportează 5.699 de rezervări ale căror date au fost verificate și validate la Direcția Regim Permise de Conducere și înmatriculare a Vehiculelor, o rezervare în curs de verificare și 20 de rezervări invalidate (din cauza datelor completate greșit sau eronate).

Din cele 17.000 de tichete alocate persoanelor fizice, mai sunt disponibile 11.280. De asemenea, pentru persoanele juridice au fost depuse până astăzi 302 dosare pentru 1.009 autovehicule, care se află în analiză.

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata