Breaking news

Aproape 100.000 de ouă de găină, confiscate de la o fermă avicolă din România

loading...
0 7

Autoritățile române au confiscat aproximativ 100.000 de ouă de la o fermă avicolă, întrucât în urma controalelor efectuate, inspectorii sanitar veterinari au constatat că acestea erau marcate și depozitate necorespunzător.

oua gainaControlul a fost efectuat în urma unei sesizări înregistrate la cabinetul ministrului Agriculturii și Dezvoltării Rurale.

În sesizare se preciza faptul că  prin în cadrul unor ferme din domeniul avicol  a unor probleme care vizează calitatea produsului ouă consum.

Din dispoziția conducerii ministerului, în vederea verificării aspectelor sesizate, au fost constituite echipe mixte de specialiști ai MADR, APIA, ANSVSA, AFIR  precum și ofițeri din cadrul IGPR.

După primele verificări au fost constatate mai multe deficiențe, constând în :

  • nerespectarea normelor cu privire la marcarea ouălor,
  • nerespectarea condițiilor de depozitare și ambalare a ouălor,
  • nerespectarea regimului de evidență a acestora.

Ca urmare a acestor constatări, a fost luată măsura confiscării unui nr. de 94.000 buc. ouă  de la o fermă, pentru nerespectarea regimului de marcare a ouălor, precum și aplicarea unor amenzi contravenționale în cuantum de 16.500 lei. În prezent verificările sunt în plină desfășurare la celelalte ferme ale societății respective. În  funcție de rezultatul acestora, controlul va fi extins. Produsele verificate din cadrul fermelor în cauză nu pun în pericol sănătatea și siguranța consumatorilor, conform datelor furnizate de specialiști. Un alt obiectiv al echipelor de control constă în verificarea legalității acordării subvențiilor de către APIA pentru măsura care vizează  bunăstarea păsărilor”, se precizează în comunicatul de presă al Direcției Generale Control, Antifraudă și Inspecții din cadrul Ministerului Agriculturii, remis exclusivNEWS.ro.

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata