Breaking news

Antonie Solomon și Cornel Penescu, condamnați definitiv la trei ani de închisoare cu executare

loading...

Senatorul PP-DD Antonie Solomon, fost primar al Craiovei și omul de afaceri Cornel Penescu au fost condamnați vineri, definitiv, de Înalta Curte de Casație și Justiție la trei ani de închisoare cu executare.

antonie solomon si cornel penescuCompletul de cinci judecători de la Înalta Curte, a respins vineri recursurile lui Solomon și Penescu, precum și a altor doi inculpați și a menținut sentința dată anterior de un complet de trei judecători tot de la Înalta Curte de Casație și Justiție.

Astfel că Antonie Solomon a fost condamnat definitiv la trei ani de închisoare cu executare pentru luare de mită și fals intelectual.

În timp ce omul de afaceri Cornel Penescu a fost condamnat la trei ani de închisoare cu executare pentru dare de mită în același dosar.

În consecință, fostul administrator al firmei PIC Gheorghiță Pieca a rămas cu pedeapsa de un an de închisoare cu suspendare, iar directorul magazinului PIC din Craiova, Dragoș George Stancu, a primit un an și șase luni de închisoare cu suspendare, cu un termen de încercare de 3 ani și 6 luni.

Instanța i-a confiscat lui Antonie Solomon suma de 50.000 euro ce a făcut obiectul luării de mită și a menținut sechestrul pe această sumă găsită de procurori la domiciliul fostului primar.

Pe 19 martie 2010, Antonie Solomon a fost trimis în judecată de procurorii DNA—Serviciul Teritorial Pitești pentru infracțiunile de luare de mită în formă continuată și fals intelectual săvârșit în legătură directă cu o infracțiune de corupție.

Împreună cu Solomon au fost deferiți justiției omul de afaceri piteștean Cornel Penescu, acuzat de dare de mită în formă continuată, fostul administrator al firmei PIC, Gheorghiță Pieca, acuzat de fals în înscrisuri sub semnătură privată, și directorul magazinului PIC din Craiova, Dragoș George Stancu, acuzat de dare de mită.

Potrivit DNA, în perioada februarie—noiembrie 2006, Antonie Solomon, în calitate de primar al municipiului Craiova și de președinte al Comisiei de Sistematizare a Circulației Rutiere și Pietonale a municipiului Craiova, a primit, cu titlu de mită, suma totală de 50.000 de euro, în mai multe tranșe, de la Cornel Penescu, pentru a-și îndeplini în mod necorespunzător atribuțiile de serviciu.

Banii au fost primiți de primar pentru a facilita, cu încălcarea normelor legale, emiterea unei autorizații de construcție conținând elemente nereale pentru hypermarketul PIC din Craiova, precum și pentru a înlesni emiterea unei aprobări privind asigurarea transportului public până în zona unde era amplasat respectivul hypermarket, menționează procurorii anticorupție.

DNA susține că autorizația de construcție a fost semnată de Antonie Solomon în aceeași zi în care SC PIC SA Pitești a depus cererea prin care solicita această autorizație.

La rândul său, directorul hypermarketului PIC din Craiova, Dragoș George Stancu, este acuzat că, la cererea lui Penescu, a încercat să mituiască un funcționar al Gărzii Naționale de Mediu—Comisariatul Județean Dolj, pentru a evita o amendă.

Funcționarul a refuzat însă mita și a dispus întocmirea procesului verbal de contravenție, prin care societatea PIC a fost sancționată cu 15.000 de lei.

La aflarea verdictului, Antonie Solomon a declarat că merge la craiova ca să se predea autorităților în vederea încarcerării. Din pedeapsa de 3 ani i se va scădea perioada petrecută în stare de arest preventiv.

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata