Breaking news

Antonie Solomon, 3 ani de închisoare cu executare

loading...

Înalta Curte de Casație și Justiție l-a condamnat joi, pe fostul primar al Craiovei, Antonie Solomon, la trei ani de închisoare cu executare pentru fapte de corupție.

antonie solomonCompletul de trei judecători ai Înaltei Curți, a decis joi ca Antonie Solomon și Cornel Penescu să facă fiecare, câte trei ani de închisoare pentru dare și luare de mită.

Primarul Craiovei a fost arestat preventiv, pentru 29 de zile, în 3 martie 2010, fiind acuzat de luare de mită, fals intelectual şi uz de fals.

Edilul este acuzat că ar fi primit suma de 50.000 de euro de la omul de afaceri, Cornel Penescu,  acţionar principal al firmei PIC din Piteşti, pentru a-i facilita mai multe servicii în Craiova. Potrivit DNA, 40.000 de euro erau pentru emiterea autorizaţiei de construire a unui hypermarket PIC la Craiova, iar 10.000 de euro pentru a asigura transport public până la hypermarket.

Pe 9 decembrie 2012, Antonie Solomon a fost ales senator de Dolj, într-un colegiu uninominal din Craiova, pe listele PP-DD.

Decizia de azi a Înaltei Curți nu este definitivă, ea poate fi atacată cu recurs la completul de cinci judecători ai Înaltei Curți de Casație și Justiție.

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata