Breaking news

Antonie Solomon arestat pentru 29 de zile

loading...

Antonie Solomon a fost arestat pentru 29 de zile de DNA Pitești, pentru  primirea unei mite de 50.000 de euro de la un acţionar principal al firmei PIC din Piteşti, 40.000 de euro fiind pentru emiterea autorizaţiei de construire a unui hypermarket PIC la Craiova şi 10.000 de euro pentru a asigura transport public până la hypermarket.

primar2008După  ce marți seară a fost reținut pentru 24 de ore de către  Direcția Națională Anticorupție Piteşti, sub acuzaţiile de luare de mită, fals intelectual şi uz de fals, astăzi Primarul Craiovei, Antonie Solomon a primit mandat de arestare pentru 29 de zile. Solomon a fost audiat marţi de procurorii DNA atât la Craiova, cât şi la Piteşti. În cursul dimineţii, procurorii au mers la sediul Primăriei Craiova, de unde au ridicat mai multe documente, iar apoi au avut loc percheziţii la locuinţele lui Solomon din Craiova şi din localitatea Leamna. Procurorii au ridicat din biroul şi din locuinţele primarului mai multe documente şi înscrisuri care au legătură cu construirea hypermarketul PIC, aparţinând finanţatorului FC Argeş, Cornel Penescu, dar şi acte prin care edilul să justifice provenienţa unor bunuri personale, cât şi documente privind colaborarea dintre Primărie şi clubul de fotbal Universitatea Craiova. Antonie Solomon este acuzat de procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Serviciul Teritorial Piteşti de infracţiunile de luare de mită în formă continuată, fals intelectual şi uz de fals.

Procurorii mai arată că autorizaţia a fost emisă ilegal pentru că, deşi cererea de autorizaţie fusese respinsă de funcţionari din cadrul primăriei, întrucât la vremea respectivă exista un litigiu în instanţă, totuşi Antonie Solomon a semnat documentul.

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata