Breaking news

Antonescu: Mona Pivniceru demisionează miercuri, la fel trebuie să facă și Morar

loading...

Preşedintele Senatului, Crin Antonescu, a declarat marţi că Mona Pivniceru îşi va anunţa miercuri, demisia din funcţia de Ministru al Justiţiei, pentru că a fost votată judecător la CCR. Precizând că același lucru ar trebui să-l facă și procurorul Daniel Morar.

morar - antonescu - pivniceruPreședintele PNL, Crin Antonescu vrea ca și Daniel Morar care acum ocupă funcția de procuror general interimar, să demisioneze din funcție, întrucât de ieri a fost numit prin decret, de Băsescu, judecător la CCR.

Doamna Mona Pivniceru a fost astăzi, prin votul Senatului, transformată în judecător la CCR şi nu ştiu exact, este posibil chiar mâine, din câte am înţeles, dintr-o discuţie pe care am purtat-o şi cu domnia sa şi cu premierul, să se retragă, să demisioneze din ministerul Justiţiei, ceea ce mă gândesc acum apropo ar putea să facă şi dl. Daniel Morar, odată desemnat judecător la CCR, din funcţia de prim-procuror adjunct. Dar nu este treaba mea ce face domnul Daniel Morar”, a spus Crin Antonescu.

Șeful liberalilor spune că această decizie a Monei Pivniceru “arată într-adevăr o anumită viziune despre ceea ce înseamnă ţinuta şi principiile acestei posturi”.

Preşedintele PNL a spus că pe premierul Victor Ponta îl recomandă “experienţa” în ceea ce priveşte interimatul la Justiţie.

Marți, Senatul a validat-o pe judecătoarea Mona Pivniceru pentru funcţia de membru al Curţii Constituţionale a României.

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata