Breaking news

Antonela Costache şi Viorica Dinu, judecătoare la Tribunalul București, reținute de DNA pentru fapte de corupție

loading...

Judecătoarele Antonela Costache şi Viorica Dinu, de la Tribunalul Bucureşti au fost ridicate, miercuri seară, de procurorii DNA, fiind acuzate de fapte de corupţie şi că ar avea legături cu clanurile interlope.

judecatoare retinute de dnaDupă audieri maraton în toiul nopții la sediul DNA, care au durat mai bine de opt ore, procurorii au emis mandate de reținere pentru 24 de ore pe numele judecătoarelor Antonela Costache şi Viorica Dinu.

Cele două judecătoare au fost aduse la sediul DNA din București după ce  după ce procurorii le-au percheziţionat locuinţele.

Antonela Costache şi Viorica Dinu au judecat până în prezent atât clanuri interlope cât și persoane celebre și contoversate precum frații Cămătaru, senatorul Cătălin Voicu și pe omul de afaceri Sorin Ovidiu Vîntu.

Cele două judecătoare au intrat în atenția DNA după ce în ianuarie 2012, Viorica Dinu şi Antoanela Costache au aprobat eliberarea înainte de termen a interlopului Sile Cămătaru. Judecătoarele au considerat că Sile Cămataru s-a reabilitat şi au luat în calcul şi faptul că acesta şi-a zugrăvit singur celula.

Judecătoarea Antonela Costache, preşedinta secţiei a II-a penale a Tribunalului Bucureşti, apare în dosarul de corupţie al fostului senator Cătălin Voicu. Judecătoarea este menţionată într-o declaraţie a fostului judecător Cristian Jipa ca fiind unul dintre magistraţii care se aflau în legătură cu Cătălin Voicu. Cristian Jipa a povestit că fostul senator Voicu a ajutat-o pe judecătoarea Costache în obţinerea unor aprobări pentru un stâlp de electricitate de lângă vila ei din Voluntari.

Costache emis mandatul de arestare pentru Gregorian Bivolaru şi a făcut parte din completul de judecată care a solutionat cauza Fănel Pavalache, fostul consilier al secretarului general al Guvernului.

Judecatoarea Viorica Dinu este cunoscută pentru o sentinţă controversată dată în urmă cu trei ani când l-a achitat pe chinezul Zhao Tun Guo, membru al mafiei chineze (Triada), acuzat că şi-a ucis şi tranşat doi conaţionali în 1995, împreună cu un complice.

Viorica Dinu a deliberat și în dosarul în care Sorin Ovidiu Vântu a fost acuzat de favorizarea infractorului Nicolae Popa, acordându-i lui SOV doi ani de închisoare cu executare.

Viorica Dinu a fost şi cea care a soluţionat, în ianuarie 2010, cererea procurorilor Parchetului General de prelungire a arestării preventive pentru membrii clanului Preda, acuzaţi de trafic de droguri şi furtul armelor de la Ciorogârla. La momentul emiterii prelungirii stării de arest, cei 14 inculpaţi nu erau trimişi în judecată.

La ora actuală, Viorica Dinu este cea care a judecă dosarul de corupţie al lui Dan Voiculescu.

Procurorii DNA urmează să decidă azi dacă va înainta unei instanțe de judecată cererea de arestare preventivă pentru 29 de zile pe numele celor două judecătoare.

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata