Breaking news

Antena 3, urmărită penal de DNA pentru complicitate la șantaj

loading...

Procurorii DNA au început joi, urmărirea penală a postului de știri Antena 3, sub acuzația de complicitate la șantaj la adresa administratorului RCS&RDS, Ioan Bendei.

mihai gadea - vacante visDNA pune tunurile pe Antena 3. După ce directorul Antena Group a fost arestat preventiv pentru câteva zile sub acuzația de șantaj, și după începerea urmăririi penale a cameliei Voiculescu, a venit rândul Antena 3 și a lui Mihai Gâdea să fie anchetați de DNA.

Antena 3 este intimidată de procurorii lui Băsescu și Koveși, fiind acuzată de complicitate la șantajarea lui Ioan Bendei, administratorul RDS&RCS.

Începând cu data de 22 aprilie 2013, au fost difuzate pe postul TV ANTENA 3, sub forma unor știri, materiale cu caracter denigrator la adresa părții vătămate. În plus, începând cu data de 9 mai 2013, în scopul menținerii și amplificării stării de temere induse părții vătămate, pe postul de televiziune ANTENA 3 și pe cele aparținând S.C. ANTENA TV GROUP S.A., a fost difuzat un spot publicitar prin care opinia publică era informată că vor fi făcute dezvăluiri cu privire la eventuale fapte de corupție în care ar putea fi implicată partea vătămată!”, se arată în comunicatul de presă al DNA.

Directorul Antena 3 Mihai Gâdea și analistul Mugur Ciuvică au fost chemați azi la DNA pentru a fi audiați în dosarul de șantaj al lui Sorin Alexandrescu la adresa administratorului RCS&RDS.

Tot azi, procurorii DNA au început urmărirea penală împotriva lui Serban Pop, fostul şef al ANAF. Serban Pop este acuzat că i-a dat lui Sorin Alexandrescu, directorul Antena TV Group documente legate de contractul dintre RCS – RDS şi Mitică Dragomir. Aceste documente au fost folosite de Alexandrescu în şantajarea companiei RCS- RDS.

Procurorii spun că: În perioada 16 aprilie – 24 mai 2013, inculpatul Alexandrescu George Sorin, director general al ANTENA TV GROUP, a constrâns un administrator al unei societăți comerciale (parte vătămată) să semneze un contract în condiții prestabilite, impuse de inculpat, sub amenințarea că, în caz de refuz, va da în vileag fapte presupus compromițătoare pentru persoana în cauză și că, în acest scop, va fi realizată o anchetă jurnalistică. Pe de altă parte, inculpatul a dispus trimiterea, către partea vătămată și către alte persoane, a unor adrese de informare emise de către INTACT PUBLISHING S.R.L. și semnate de învinuitul Matiescu George-Daniel, în calitate de director general, prin care, sub pretextul desfășurării anchetei jurnalistice, se solicitau relații privind împrejurarea care făcea obiectul șantajului. În tot acest interval de timp, pe posturile de televiziune aparținând ANTENA TV GROUP au apărut informații cu privire la compania al cărei administrator era partea vătămată, aspect de natură să-i accentueze convingerea că ar putea fi date publicității materialele compromițătoare care să o vizeze.

Potrivit DNA, şeful Antena Group urmărea să-l determine pe reprezentantul RCS-RDS să semneze un contract de 7,2 milioane euro anual.

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata