Breaking news

ANSVSA închide temporar 32 de automate de lapte din cauza unor aflatoxinei

loading...

Autoritatea Națională Sanitar Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor a suspendat temporar activitatea a 32 de automate de lapte din mai multe orașe, ca urmare a neregulilor constatate la fermele care le alimentează.

automat lapteANSVSA spune că informația cu 300 de automate de lapte, închise este nereală și că numărul este de zece ori mai mic.

Numărul de 300 de automate cu activitate suspendată, menţionat în mass-media nu este real, având în vedere că numărul total al automatelor pentru distribuirea laptelui existente în România este de 335, iar rezultatele parţiale ale centralizării datelor arată că a fost suspendată activitatea unui număr de 32 de astfel de automate. Automatele pentru distribuirea laptelui sunt alimentate din producţia unor ferme. În cazul în care există suspiciuni de depăşire a limitei de aflatoxină M1 pentru o fermă, laptele provenind de la aceasta fermă este oprit de la livrare şi comercializare, deci nu mai alimentează automatele unde furnizează în mod obişnuit lapte”, se precizează în comunicatul de presă al ANSVSA.

Comercializarea laptelui prin aceste automate se reia numai în momentul în care buletinele de analiză demonstrează că laptele este bun pentru consum.

Acţiunea demarată de ANSVSA, de intensificare a controalelor pentru laptele materie primă este în curs de finalizare şi a vizat ferme, centre de colectare, unităţi de procesare şi automate de distribuire a laptelui. Rezultatele acţiunii vor fi făcute publice în cursul săptămânii viitoare, dupa finalizarea centralizării datelor de la nivel naţional.

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata