Breaking news

ANI vrea să îl dea afară pe Dinescu de la CNSAS

loading...

Agenția Națională de Integritate a solicitat Parlamentului demiterea lui Mircea Dinsecu din funcția de membru în Colegiul CNSAs, conform mediafax.ro

MIRCEA DINESCU - LANSAREA VOLUMULUI MAESTROSolicitarea ANI  către Parlamentul României vine după ce  Curtea de Apel Bucureşti  a remis institiției o înştiinţare care informa că actul de constatare a incompatibilităţii lui Dinescu nu a fost contestat în termenul de 15 zile prevăzut de lege, astfel că el a rămas definitiv, conform legii după care ANI funcţionează.

“Actul de constatare rămas definitiv se va transmite celor două Camere ale Parlamentului, pentru îndeplinirea şi aplicarea prevederilor legale, respectiv demararea procedurilor privind revocarea din funcţia de demnitate publică a domnului Mircea Dinescu”, se precizează în comunicatul ANI.

ANI a comunicat, în 3 februarie, că inspectorii de integritate au descoperit că Mircea Dinescu se află, din anul 2006, în stare de incompatibilitate, întrucât deţine simultan atât calitatea de membru al Colegiului Consiliului Naţional pentru Studierea Arhivelor Securităţii (CNSAS) cât şi funcţia de administrator al unor societăţi comerciale.

În aceeaşi zi, Dinescu se declara “scârbit” de situaţie şi anunţa că nu va contesta în instanţă incompatibilitatea descoperită de ANI. La mai mult de o săptămână, Dinescu a revenit şi a anunţat că a depus la CNSAS “mai multe documente” care să ateste faptul că nu s-ar fi aflat în incompatibilitate, reprezentanţii instituţiei urmând să se ocupe în numele lui de demersurile juridice împotriva ANI.

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata