Breaking news

ANI lăsată fără obiectul muncii de Curtea Constituțională

loading...

Decizie neașteptată a Curții Constituționale cu privire la legea de funcționare a Agenţiei Naţionale de Integritate, care nu va mai avea activitate de control şi nici nu va mai putea face sesizări  către Parchet.

aniLovitură sub centură dată Agenţiei Naţionale de Integritate, de Curtea Constituțională, care a declarat ca neconstituționale capitolele 1 şi 6, care reglementează activitatea Agenţiei, cu privire la  activitate de control asupra demnitarilor. Agenția nu va mai putea cere confiscarea averii, nu va mai putea sesiza Parchetul dacă are indicii că averea unui demnitar a fost dobândită ilicit. Totodată, demnitarii ar putea scăpa de obligaţia de a-şi face publice declaraţiile de avere şi de interese.

Decizia Curţii Constituţionale a fost luată astăzi în procesul ANI vs. Şerban Brădişteanu. Totul a pornit anul trecut, când Agenţia Naţională de Integritate a sesizat instanţa competentă în vederea confiscării a circa 3,6 milioane de euro şi a încă 500.000 de dolari, sume ce ar fi fost obţinute nejustificat de cunoscutul chirurg Şerban Brădişteanu, în perioada în care acesta a fost parlamentar.

În replică la decizia Curţii Constituţionale, preşedintele ANI, Cătălin Macovei, a sugerat că judecători ai acestei instituţii s-ar afla în verificarea inspectorilor de integritate. “Nu comentez cazurile aflate pe rolul Agenţiei”, a declarat acesta la Realitatea TV, întrebat dacă judecători ai CCR se află în cercetarea ANI.

Potrivit lui judecătorului Ion Predescu “ANI îşi poate continua activitatea pe celelalte prevederi ale legii, rămase în vigoare, pentru că legea este mare , nu se reduce doar la aceste texte. Instituţia există, nu a fost atactă ca atare şi poate funcţiona în continuare” a declarat Ion Predescu.


loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata