Breaking news

ANI constată starea de incompatibilitate pentru un primar şi doi consilieri

loading...

Agenția Națională de Integritate a constatat, în urma procedurilor de evaluare, încălcarea legislației privind regimul juridic al incompatibilităților de către Mihalache Neamţu, Primar al Comunei Rasova, Județul Constanța.

Mihalache Neamţu s-a aflat, în perioada 18.06.2008 – 24.04.2012, în stare de incompatibilitate, întrucât a deținut, simultan, atât funcția de Primar al Comunei Rasova (Județul Constanța), cât și calitățile de administrator în cadrul S.C. DANUBIU SAT TV S.R.L., de reprezentant în cadrul “Întreprinderii Familiale Neda Iuliana Mădălina”, precum și pe cele de administrator și Președinte al Consiliului de administrație în cadrul S.C. Ovidunărea Cooperativă Agricolă, încălcând, astfel, dispoziţiile art. 87, alin. (1), lit. d) și lit. g) din Legea nr.161/2003 privind unele măsuri pentru asigurarea transparenţei în exercitarea demnităţilor publice, a funcţiilor publice şi mediul de afaceri, prevenirea şi sancţionarea corupţiei.

Cu privire la cei doi consilieri, ANI a constatat, în urma procedurilor de evaluare, încălcarea legislației privind regimul juridic al incompatibilităților de către Mariana Luca, Consilier local în cadrul Consiliului Local al Municipiului Călărași.

Mariana Luca nu a respectat regimul juridic al incompatibilităților, întrucât, în perioada deținerii funcției de Consilier local în cadrul Consiliului Local al Municipiului Călărași, S.C. ASTRA S.A., Sucursala Călărași, societate în cadrul căreia aceasta deține funcția de Director, a încheiat contracte de prestări servicii în cuantum de 59.760 LEI cu Direcția Poliția Locală Călărași, autoritate aflată în subordinea consiliului local, încălcând astfel prevederile art. 90, alin. (1) din Legea nr. 161.2003 privind unele măsuri pentru asigurarea transparenţei în exercitarea demnităţilor publice, a funcţiilor publice şi mediul de afaceri, prevenirea şi sancţionarea corupţiei, cu modificările şi completările ulterioare.

Mariana LUCA deține, începând cu data 19.04.2006, calitatea de Director la Societatea comercială de asigurare – reasigurare ASTRA S.A., Sucursala Călărași.

De asemenea, ANI a constatat, în urma procedurilor de evaluare, încălcarea legislației privind regimul juridic al incompatibilităților de către Tiberiu Florian Mateescu, Consilier Județean în cadrul Consiliului Județean Olt.

Tiberiu Florian Mateescu se află în stare de incompatibilitate începând cu data de 08.02.2011 și până în prezent, deoarece a deținut, simultan, atât funcția de manager la Spitalul de Pneumofiziologie Scornicești, cât şi funcția de Consilier Județean în cadrul Consiliului Județean Olt, încălcând, astfel, dispoziţiile art. 180, alin. (1), lit. a) din Legea nr. 95/2006 privind reforma în domeniul sănătății, cu modificările şi completările ulterioare.

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata