Breaking news

ANI cere Parlamentului României să-l demită pe deputatul Ștefan Stoica Bucur

loading...

ANI cere demiterea din Parlamentul României a deputatului PDL, Ștefan Stoica Bucur, declarat incompatibil de către Înalta Curte.

stefan Stoica BucurAgenția Națională de Integritate solicită Camerei Deputaților constatarea demiterii de drept din calitatea de deputat a lui  Ștefan Stoica Bucur, ca urmare a deciziei definitive și irevocabile nr. 6734/15.10.2013 a Înaltei Curți de Casație și Justiție, referitoare la starea de incompatibilitate constatată în cazul acestuia la data de 28 decembrie 2011.

Înalta Curte de Casație și Justiție a admis recursul declarat de Agenția Națională de Integritate împotriva sentinței civile nr. 308 din 4 aprilie 2012 a Curții de Apel Craiova.

Agenția a constatat faptul că STOICA ȘTEFAN BUCUR, în calitate de Consilier judeţean în cadrul C.J. Dolj, s-a aflat în stare de incompatibilitate, întrucât a exercitat, simultan, și calitatea de Director al Direcției Regionale de Drumuri și Poduri Craiova din cadrul Companiei Naționale de Autostrăzi și Drumuri Naționale din România, încălcând, astfel, prevederile art. 88, alin. 1, lit. d) din Legea nr. 161/2003 privind unele măsuri pentru asigurarea transparenţei în exercitarea demnităţilor publice, a funcţiilor publice şi în mediul de afaceri, prevenirea şi sancţionarea corupţiei cu modificările şi completările ulterioare.

Potrivit art. 25, alin. (2) din Legea nr. 176/2010, „persoana (…) faţă de care s-a constatat existenţa conflictului de interese ori starea de incompatibilitate este decăzută din dreptul de a mai exercita o funcţie sau o demnitate publică (…) pe o perioadă de 3 ani de la data eliberării, destituirii din funcţia ori demnitatea publică respectivă sau a încetării de drept a mandatului.

Ștefan Stoica Bucur a fost ales în decembrie 2012, deputat în circumscripţia electorală nr.17 DOLJ, colegiul uninominal nr.8, pe listele PDL.

loading...
1 Comentariu
  1. dvaly spune

    DAR PANA ACUM ANI NU A VAZUT STAREA DE INCOMPATIBILITATE? DE CE NU AU VAZUT CAND SE CONSUMA ASPECTUL RESPECTIV, DE CE ATUNCI NU AU RIDICAT ACEASTA PROBLEMA SA-L DECLARE INCOMPATIBIL……ACUM DUPA CE A FOST ALES DE MII DE OAMEN? OAMENII AIA AU FOST PROSTI DE L-AU ALES? E FACATURA POLITICA AICI, SE VEDE DE LA O POSTA………….INSEAMNA CA DERANJEAZA PE CINEVA……….DACA ACUM FIIND DEPUTAT AR FI IN STARE DE INCOMPATIBILITATE, DA, DAR ACUM CE ARE DEPUTATIA CU CE A FACUT ACU 10 ANI………….HAI SA FIM SERIOSI……….

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata