Breaking news

ANI cere demiterea din funcție a senatorului Mora Akos Daniel, declarat incompatibil de Înalta Curte

loading...

Agenția Națională de Integritate a solicitat Senatului României constatarea demiterii de drept din calitatea de senator a lui Mora Akos Daniel, ca urmare a deciziei definitive și irevocabile a Înaltei Curți.

Mora Akos DanielANI cere Senatului României să-l de afară de urgență pe liberalul Mora Akos Daniel, găsit incompatibil de către inspectorii de integritate.

Agenția a constatat faptul că MORA AKOS DANIEL, fost Consilier județean în cadrul C.J. Mureș, s-a aflat în stare de incompatibilitate, întrucât S.C. MORAGROIND S.R.L, societate în cadrul căreia acesta deține funcția de Director și calitatea de asociat, a încheiat contracte de execuție lucrări, în valoare totală de 15.689.344 Lei, cu unități aflate sub autoritatea Consiliului Județean Mureş și cu alte unități administrativ teritoriale de pe raza Judeţului Mureş.

Înalta Curte de Casație și Justiție a respins recursul formulat de MORA AKOS DANIEL împotriva sentinței civile nr. 34/24.02.2012 a Curții de Apel Târgu Mureș, ca nefondat.

Astfel că prin decizia nr. 6289/24.09.2013 Înalta Curte de Casație și Justiție a stabilit că senatorul este incompatibil. Și a confirmat astfel decizia referitoare la starea de incompatibilitate constatată în cazul acestuia la data de 20.04.2011.

Mora Akos Daniel a fost ales senator pe listele USL, în colegiul uninominal 3 din Circumscripția electorală nr.28 Mureş, în data de 09.12.2012.

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata