Breaking news

Andreea Marin revine la TVR cu un teledon

loading...

Andreea Marin Bănică revine la Televiziunea Română pentru a prezenta un teledon destinat strângerii de fonduri pentru a aduce în țară arhivele radioului Europa Liberă. Pe 20 martie, avem 100 de minute la dispoziţie să strângem suma necesară pentru a aduce 60 de ani de istorie acasă.

andreea_marinTeledonul organizat de TVR pe 20 martie,  destinat străngeri de fonduri pentru aducerea în țară a arhivelor radioului Romînia Liberă, va fi prezentat de Andreea Marin Bănică și Cristi Tabără. Fondurile sunt necesare pentru a aduce acasă 500.000 de pagini de documente şi mai ales mii de ore de emisiuni aflate pe benzi magnetice. Toate acestea urmează să fie arhivate, copiate, transpuse în format digital şi aduse pentru totdeauna în România, pentru a fi puse – permanent şi gratuit – la dispoziţia istoricilor, jurnaliştilor, studenţilor, tuturor celor interesaţi de istoria noastră recentă.

Pentru cei care au ascultat şi au crezut în Europa Liberă, pentru cei care au auzit de la părinţi şi vor să afle, pentru noi toţi şi, mai ales, pentru cei de după noi, cei pentru care comunismul va fi doar o pagină de istorie, TVR încearcă să aducă arhivele Europei Libere acasă.

Teledonul este susținut de personalități marcante din România cum sunt Alexandru Arșinel, Doina Cornea, Ana Blandiana, Cristian Țopescu, Mircea Dinescu, Neagu Djuvara, Oana Pelea, Răzvan Mazilu,Robert Trcescu, Stelian Tănase, Tudor Giurgiu, Victor Rebengiuc, Irina Margareta Nistor, Melania Medeleanu, Andrei Pleşu.

În acest poiect s-a implicat și Ministerul Culturii, Asociaţia Studenţilor la Istorie “Dacia” (ASID), Camera de Comerţ Americană în România (AmCham), Fundaţia Academia Civică, Fundaţia Dinu Patriciu și Grupul pentru Dialog Social (GDS).


loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata