Breaking news

Andreea Lițescu, prima româncă, comandant de aeronavă la doar 29 de ani

loading...

Andreea Liţescu, absolventă a Facultății de Inginerie Aerospaţială şi a Şcolii Superioare de Aviaţie Civilă, a devenit prima româncă, comandant de aeronavă la doar 29 de ani.

andreea litescuPiteșteanca Andreea Liţescu a pilotat timp de trei ani elicopterele Eurocopter 120 Colibri şi Eurocopter 155 Dauphin. După care a decis să urmeze conversia pe avion în cadrul RAS pe aerodromul de la Tuzla, unde a zburat pe modelul Diamond 20 Katana, pentru a putea avea licenţa comercială de pilot de avion. Ulterior a obţinut licenţa de pilot pe Boeing 737, având în total o experienţă de 12 ani la manşa aeronavelor.

Pasagerii demonstrează de fiecare dată mult respect faţă de echipaj şi mereu ne mulţumesc că îi aducem acasă în siguranţă. De obicei sunt aplaudată, mi se mulţumeste, am primit o poezie de la o doamnă, mi se face cu mâna foarte des, iar pentru toate acestea le mulţumesc pasagerilor care ştiu sa aprecieze munca depusă de noi toţi ca echipaj, pentru a le asigura un zbor cât mai sigur şi mai plăcut”, a declarat Andreea Liţescu pentru mihaijurca.ro.

Fiecare cursă are farmecul ei, dar abia aştept să zbor la Bergamo (lângă Milano) pentru că am ocazia să mai văd încă o dată vârful Mont Blanc pe care am urcat acum şapte ani alături de una dintre cele mai bune prietene. Priveliştea Alpilor mă încântă mereu şi îmi aduce aminte de pasiunea mea pentru munţi. Cele mai frumoase momente din biroul nostru de la 12.000 de metri sunt dimineața când răsare soarele și noi ne îndreptăm către o nouă destinație, noaptea când avem ocazia să urmărim stelele căzătoare și să ne punem dorințe, iar pentru mine momentul când zbor peste orașul meu natal, Pitești și încerc să observ locurile unde am copilărit și mă gândesc oare ce face familia mea”, a mai declarat Andreea.

Din cauza programului încărcat, Andreea recunoaște că bucătăria este mai mult goală: Îmi place foarte mult să mănânc alături de prieteni, mai ales, după ce mă întorc de la zbor! Ador ciocolata și sushi. De obicei mănânc foarte multe dulciuri, uneori prea multe!

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata