Breaking news

Anchetă la spitalul groazei din Ploiești. Importante sume de bani cheltuite de manager nu sunt justificate

loading...

Poliția a demarat o anchetă la Spitalul Județean de Urgență din Ploiești, la solicitarea membrilor Comisiei de Control de la Ministerul Sănătății, condusă de Raed Arafat.

spital de urgenta ploiestiScandalul se amplifică la Spitalul Județean din Ploiești. Poliția a intrat pe fir după ce mai multe sume de bani cheltuite de manager nu se regăsesc în lucrurile efectuate.

Seringile cumpărate de spital și care trebuiau folosite pentru tratarea pacienților se revindeau la chioșcul de la poarta unității, unde erau trimiși bolnavii pentru a le cumpăra.

Raed Arafat conduce comisia de control a Ministerului Sănătății pentru a stabili dacă dezvăluirile făcute de chirurgul Dan Oprea care a spus că ustensilele cu care operează atât el, cât și colegii săi sunt prea vechi, iar viața pacienților este pusă în pericol.

Bisturiele de unică folosinţă sunt utilizate de mai multe de ori, iar aparatele de sterilizare sunt stricate de o bună perioadă de timp.

După dezvăluirile lui Dan Oprea, peste 100 de colegi de-ai săi au depus plângeri împotriva managerului spitalului, Adrian Strâmbeanu.

O asistentă care a lucrat în spitalul din Ploieşti face noi dezvăluiri. Femeia a povestit pentru Antena 3 cum sunt trataţi pacienţii în Spitalul Judeţean de Urgenţă Ploieşti.

Potrivit acesteia, pacienţii erau legaţi de pat, nehrăniţi şi neschimbaţi.

Singura explicaţie era că aveau stări de agresivitate(…). Asistentele stăteau pe terasă, afară, la ţigară, la fel şi infirmierele care strigau la noi să avem obligaţia să hrănim noi pacienţii, să-i schimbăm şi să avem grijă de perfuzii“, a spus asistenta.

Firma care a câştigat licitaţia pentru izolarea termică a clădirii Spitalului Judeţean din Ploieşti este apropiată familiei lui Mircea Cosma, preşedintele Consiliului Judeţean Prahova. Firma este abonată la contracte pe bani publici, fie din partea Primăriei Ploieşti, fie a Consiliului Judeţean.

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata