Breaking news

Anchetă în cazul morții arhitectului care a proiectat Casa Poporului, Anca Petrescu

loading...

Anchetă în cazul morții arhitectului Casei Poporului. La nici 24 de ore de la decesul Ancăi Petrescu, IML a cerut cadavrul acesteia pentru autopsie care să stabilească în ce circumstanțe s-a produs moartea.

anca petrescuAnca Petrescu, în vârstă de 64 de ani, a murit, miercuri, la Spitalul de Urgenţă Floreasca din Bucureşti, după ce intrase în comă la sfârşitul lunii septembrie, în urma unui accident rutier.

Anca Petrescu a fost implicată într-un accident rutier pe 5 august pe drumul Timişoara- Lugoj, în apropierea localităţii Izvin, unde un autoturism Kia şi un Logan s-au ciocnit frontal. Arhitectul a fost internațiă pentru o perioadă la Spitalul Judeţean Timişoara, la secţia de Terapie Intensivă. După care a fost transferată la Spitalul de Urgenţă Floreasca.

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea, afirmă că Anca Petrescu a fost un “om de o calitate deosebită şi arhitect de mare valoare, care a contribuit cu toată dăruirea şi priceperea la proiectarea Casei Republicii”.

Reprezentanții Senatului au transmis joi condoleanțe familiei Ancăi Petrescu, care a decedat miercuri la Spitalul de Urgență Floreasca: Senatul României exprimă sincere regrete în legătură cu trecerea în neființă a arhitectului Anca Petrescu, al cărei nume se va asocia, pentru totdeauna, cu proiectul ei cel mai cunoscut, clădirea care găzduiește Parlamentul României, precum și alte instituții de prim rang ale țării. Deși a fost un proiect extrem de controversat, Casa Poporului este cunoscută astăzi ca fiind cea mai mare clădire administrativă de uz civil din lume și cel mai vizitat obiectiv din România.

Anca Petrescu s-a născut în 20 martie 1949, la Sighişoara, iar în 1973 a absolvit Institutul de Arhitectură Ion Mincu.

În 1980 a fost desemnată să proiecteze Casa Poporului, în prezent Palatul Parlamentului.

Timp de patru ani, în perioada 2004-2008, Anca Petrescu a fost deputat din partea PRM.

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata