Breaking news

Amza Gheorghe, președintele Comisiei de BAC de la Liceul din Mangalia, reținut de DNA

loading...

Amza Gheorghe, Președintele comisiei de bacalaureat de la centrul de examen nr. 37 din cadrul Liceului Tehnologic „Ion Bănescu” din Mangalia, reținut de DNA pentru luare de mită.

bac olimpici 2013Procurorii DNA Constanța au emis ordonanță de reținere pentru 24 de ore pe numele profesorului care este acuzat de luare de mită și permitere a accesului unor persoane neautorizate la informații care nu sunt destinate publicității.

”În cursul lunii iulie 2013, inculpatul Amza Gheorghe, în calitate de președinte al comisiei de bacalaureat de la centrul de examen nr. 37 din cadrul Liceului Tehnologic „Ion Bănescu” din Mangalia, cu ocazia desfășurării examenului de bacalaureat, sesiunea iunie 2013, a primit, prin intermediar, de la mai mulți elevi, participanți la examenul de bacalaureat, suma de 3.000 euro și a beneficiat de achitarea contravalorii cazării într-un hotel din stațiunea Saturn, în cuantum de 1.863 lei și a serviciilor de masă, cu titlu de mită. Banii au fost primiți pentru a permite elevilor să promoveze în mod fraudulos proba la disciplina chimie din cadrul examenului de bacalaureat. 
Ca urmare, la data de 5 iulie 2013, inculpatul Amza Gheorghe, împreună cu alte persoane, a pus la dispoziția elevilor rezolvările subiectelor la proba de chimie, în condițiile în care acestea aveau caracter confidențial”, se arată în comunicatul de presă al DNA.

După ce i s-a adus la cunoștință învinuirile, azi, procurorii au dispus reținerea acestuia pe un termen de 24 de ore, urmând a fi prezentat Tribunalului Constanța cu propunere de arestare preventivă pe un termen de 29 de zile.

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata