Breaking news

Ambulanța din Vaslui are conturile blocate din cauza rovinietei, deși legea scutește salvările de la plata taxei

loading...

Situație fără precedent la Serviciul de Ambulanță Vaslui. Din cauza amenzilor primite de la CNADNR, pe motiv că ambulanțele nu au roviniete, deși legea le scutește de plata taxei, ambulanțele nu mai pot circula.

salvare-ambulanta-001Compania de Drumuri a aplicat în mod periodic amenzi ambulanțelor din Vaslui pe motiv că acestea nu aveau rovinieta. Și asta în condițiile în care, potrivit legii,  ambulanțele sunt scutite de la plata acestei taxe de drum.

Conform prevederilor OG nr.15/2002 privind aplicarea tarifului de utilizare şi a tarifului de trecere pe reţeaua de drumuri naţionale din România, cu modificările și completările ulterioare și în conformitate cu Normele metodologice de aplicare a tarifului de utilizare, aprobate prin OMTI nr.769/2010:

  • sunt exceptate de la plata tarifului de utilizare, conform datelor înscrise în certificatul de înmatriculare, vehiculele deţinute în proprietate sau, după caz, cele folosite în baza unui drept legal de Serviciile de Ambulanţă;
  • aceste vehiculele sunt exceptate de la plata tarifului de utilizare, doar dacă sunt înregistrate ca vehicule exceptate în baza de date a Sistemului Informatic de Emitere, Gestiune, Monitorizare și Control al Rovinietei;
  • obligaţia de a solicita înscrierea/eliminarea acestor vehicule în/din baza de date revine utilizatorilor acestora precum și declarația pe propria răspundere a listei numerelor de înmatriculare aflate în proprietate ori care, după caz, pot fi folosite în baza unui drept legal, însoțită de copii ale certificatelor de înmatriculare sau ale cărților de identitate ale vehiculelor

Pentru că nu a plătit amenzile CNADNR, Fiscul a pus poprire pe conturile Serviciului Județean de Ambulanță Vaslui. Compania de Drumuri spune că de vină pentru această situație este tocmai Serviciul de Ambulanță pe motiv că nu r fi înregistrat mașina ca fiind ambulanță.

„Precizăm că, în Procesul Verbal de Constatare a Contravenției se consemneaza doar numărul de înmatriculare și deținătorul, nu și tipul vehiculului – ex. Ambulanță. Astfel, pentru vehiculul cu numărul de înmatriculare VS- 44- SAJ, aparținând Serviciului de Ambulanță Județean Vaslui, a fost întocmit în data de 03.09.2014, Procesul Verbal de Constatare a Contravenției, întrucât acest vehicul nu fusese înregistrat în baza de date ca vehicul exceptat de la plata rovinietei, iar Serviciul de Ambulanță Județean Vaslui a transmis către CNADNR SA o astfel de cerere de înscriere în baza de date a vehiculelelor exceptate de la plata rovinietei, abia în data de 17.09.2014. De asemenea, menționăm că în anul 2013, pentru vehiculele aparținând Serviciul de Ambulanță Județean Vaslui, Compania Națională de Autostrăzi și Drumuri Naționale din România nu a emis niciun Proces Verbal de Constatare a Contravenției”, se precizează în comunicatul de presă al CNADNR, remis exclusivNEWS.ro.

Tot în conformitate cu prevederile OG nr.15/2002, pentru vehiculele cu numere provizorii nu este necesară achitarea tarifului de utilizare.

Acum, mingea e în terenul judecătorilor care trebuie să decidă dacă ridică poprirea pe conturile ambulanței, în caz contrar, salvarea nu mai are cum să ajungă la urgențe.

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata