Breaking news

Ambasada Ucrainei: Prin acţiunile sale Rusia implică întreg mapamondul în război

loading...

Ambasada Ucrainei la București susține că Federaţia Rusă a trecut de la războiul ascuns de până acum la o intervenţie deschisă în Ucraina, și că acest lucru implică întreg mapamondul în război.

rusia a invadat ucrainaMisiunea diplomatică ucraineană de la Bucureşti susține într-un comunicat de presă, faptul că evenimentele din ultimul timp ale Rusiei reprezintă “o acţiune de agresiune” la adresa Ucrainei.

”Prin acţiunile sale în ajunul summit-urilor UE şi NATO, Rusia demonstrează un dispreţ faţă de dreptul internaţional, aruncând o provocare întregii lumi democratice şi ruinând ordinea mondială existentă. Ca urmare a intervenţiei unităţilor armate ale Federaţiei Ruse în Ucraina, s-a creat o nouă situaţie. Realmente, aceasta prezintă un nou pas în realizarea strategiei Kremlinului – război fără proclamarea războiului, dezechilibrarea Ucrainei, jocul pe marginea slăbiciunilor Occidentului”, se arată într-un comunicat al Ambasadei.

Misiunea diplomatică apreciază că “încercările de a soluţiona problema prin implorarea Kremlinului, înmulţite cu sancţiuni, nu au dat rezultate”.

Agresorul îşi croieşte drum, neluând în considerare pierderile economice şi politice. El este conştient de faptul că sancţiunile sunt temporare, iar zonele de influenţă cucerite prezintă un fenomen durabil. Prin acţiunile sale Rusia implică întreg mapamond-ul în război. Ucraina de-facto deja a devenit o arenă de război între Vest şi Est – război pe care Vestul încearcă să-l evite, iar Rusia – îl doreşte. Ucraina deja poartă acest război, iar Vestul continuă să ignore realitatea. Rusia speră că UE şi NATO din nou nu vor reacţiona la invazia militară, limitându-se doar la exprimarea îngrijorării. Rusia îmcearcă să demonstreze întregii lumi incapacitatea puterilor mondiale de a reacţiona la acţiunile ei sfidătoare şi să scoată în evidenţă eşecul intenţiilor Vestului de a construi un sistem eficace de securitate”,  se mai precizează în comunicatul Ambasadei Ucrainei la București.

Ucraina a acuzat în repetate rânduri trupele ruse că acţionează pe teritoriul său pentru a-i susţine pe separatiştii proruşi în faţa forţelor ucrainene.

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata