Breaking news

Alpiniștii care au salvat 29 de români în Muntenegru, decorați de Antena 3

loading...

Ceea ce trebuia să facă Băsescu și statul român, face pun post de știri. Antena 3 a decis să acorde diplome onorifice în semn de apreciere, mulțumire și respect pentru muntenegrenii care au contribuit la salvarea celor 29 de români implicați în accidentul de autocar.

alpinisti premiati de antena 3Mihai Gâdea a arătat miercuri seară, la Sinteza Zilei, diplomele înrămate, ce vor fi acordate, premierului din Muntenegru, româncei din Muntenegru, Gabriela Tănase, primarului din localitatea unde s-a produs accidentul, medicilor de la spitalul din Podgorița cât și celor patru alpiniști care au scos românii din prăpastie.

Antena 3 este onorată să ofere acest simbol din partea poporului român în semn de recunoştinţă faţă de poporul muntenegrean pentru actele sale de solidaritate umană, curaj şi dăruire, după tragedia din Canionul Moraca, din 23 iunie 2013. Ne exprimăm recunoştinţa şi respectul pentru eforturile domnului prim-ministru Milo Dukanovic„, a spus Mihai Gâdea.

Elvis Music, Zarko Lakic, Danilo Pot și Ranko Zekic, sunt cei patru alpiniști utilitari care au trecut pe podul unde s-a răsturnat autocarul cu români, la doar 15 minute de la tragedie.

Aceștia veneau din excursia pe care o făcuseră în nodul țării unde s-au cățărat pe munți. Când au văzut despre ce e vorba, au scos de urgență echipamentul de alpinism din mașină, s-au echipat și au coborât în prăpastia adâncă de 70 de metri și au scos pe rând, toți românii.

Spre norocul românilor, Danilo Pot era și medic, astfel că alpinistul a triat la fața locului scoaterea răniților în funcție de gravitate.

Premierul din Muntenegru este decorat de Antena 3 pentru implicarea lui în salvarea românilor și pentru faptul că duminică noapte a stat la spitalul din Podgorița pentru a se asigura că totul decurge bine.

Directorul spitalului și medicii din Podgorița vor fi și ei recompensați cu o diplomă ce conține o bucată din tricolorul care a intrat în Cartea Recordurilor, pentru felul în care au îngrijit românii răniți în accident.

Gestul Antena 3 vine să compenseze lipsa de reacție a lui Băsescu cât și refuzul acestuia de a oferi distincții și decorații muntenegrenilor care au salvat pe cei 29 de români.

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata