Breaking news

Alina Ghica și Cristi Danileț au fost revocați din CSM

loading...

Cristi Danileţ şi Alina Ghica au fost revocaţi marți, din CSM, la 11 zile de când termenul legal de evocare a expirat.

alina ghica si cristi daniletS-a făcut dreptate. În sfârșit, decizia celor 1600 de judecători care au decis să-i revoce din CSM pe Alina Ghica și Cristi Danileț din Consiliu, a fost respectată.

Astăzi, 26 februarie 2013, Plenul Consiliului Superior al Magistraturii  a admis solicitările adunărilor generale ale judecătorilor de la  Judecătoria Râmnicu – Valcea respectiv, Curtea de Apel Cluj si a dispus, cu majoritate de voturi, revocarea din funcţia de membru al Consiliului Superior al Magistraturii a doamnei judecător Alina Nicoleta Ghica, reprezentant ales din partea curţilor de apel şi a domnului judecător Cristi Vasilică Dănileţ, reprezentant ales din partea judecătoriilor”, se precizează în comunicatul de presă al CSM.

Cristi Danileţ a susţinut, marţi, în cadrul şedinţei Plenului Consiliului Superior al Magistraturii, că a fost ameninţat pe motiv că a votat cu Oana Hăineală la șefia CSM.

Am fost ameninţat cu revocarea încă din luna decembrie, mi s-a spus ferm de către mai mulţi colegi judecători că dacă voi vota altfel decât cum îşi doreşte Secţia de Judecători voi fi revocat. Am înţeles să-mi asum acest vot şi nu regret nicio clipă alegerea pe care am a făcut-o. Constat cu bucurie că, din totalul instanţelor care şi-au exprimat votul în cadrul procedurii de revocare în ceea ce mă priveşte, doar într-o singură instanţă s-a pus în discuţie faptul că eu am votat pentru un coleg procuror să devină anul acesta preşedinte al CSM. Deci, contrar opiniei ministrului Justiţiei şi contrar opiniei asociaţiilor magistraţilor, se pare că unii au citit Constituţia şi au văzut că este posibil ca CSM să fie condus de un judecător sau un procuror”, a declarat Danileţ.

Judecătorul Cristi Danileţ a fost revocat din funcţia de membru al Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) cu 14 voturi “pentru” şi patru “împotrivă”.

Alina Ghica a fost revocată cu 11 voturi “pentru” şi 7 “împotrivă”.

Urmare a decizie de azi din CSM, Alina Ghica va reveni ca judecător la Curtea de Apel București iar Danileț la Judecătoria din Oradea.

Urmând a se organiza alegeri generale la judecătoriile și Curțile de Apel din țară pentru a se alege noi membrii în CSM.

loading...
1 Comentariu
  1. Liviu spune

    poponarul si curva revocati !!! SUPER !!!

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata