Breaking news

Alina Bica a primit mită 3,5 milioane euro de la Ioan Niculae, prin intermediul lui Liviu Dragnea

loading...
0 6

Alina Bica, fosta șefă DIICOT, aflată în arest preventiv în dosarul despăgubirilor ilegale de la ANRP, s-a ales cu alt dosar în care este acuzată de luare de mită. Procuroarea ar fi primit 3,5 milioane de euro, drept mită, de la omul de afaceri Ioan Niculae, prin intermediul lui Liviu Dragnea.

alina bica demisie diicotȘefa DIICOT, departamentul de procuratură al României care se ocupa cu terorismul și evaziunea fiscală organizată, era mega coruptă. DNA instrumentează un nou dosar pe numele Alinei Bica, în care este acuzată de luare de mită. Fosta șefă a DIICOT ar fi luat 3,5 milioane de euro de la Ioan Niculae, iar intermediarul șpăgii ar fi fost Liviu Dragnea, președinte executiv PSD.

Informaţiile au fost publicate de Robert Turcescu pe blogul său. Acesta a publicat un document, conform căruia procurorii DNA fac cercetări cu privire la Alina Bica, într-o cauză disjunsă din cea în care fosta şefă a DIICOT este arestată preventiv.

În schimbul banilor, Alina Bica trebuia să soluţioneze favorabil dosarul lui Ioan Nicule sau să tergiverseze ancheta până la împlinirea prescripţiei. Pe lângă cei 3,5 milioane de euro, Ioan Niculae i-ar fi promis  Alinei Bica că, împreună cu Liviu Dragnea, să o sprijine pentru promovarea în funcţia de procuror general al României.

În anchetă se arată că Alina Bica ar fi primit mită şi de la Ovidiu Tender, care era judecat într-un dosar pe care îl întocmise chiar fosta şefă a DIICOT.

Ovidiu Tender a apelat la unul dintre consilierii Alinei Bica, Florin Ionuţ Mihăilescu, astfel încât acesta din urmă i-a dus fostului procuror-şef al DIICOT mai multe documente, pentru ca ea sî le consulte. Alina Bica urma să îl consilieze în sensul formulării unei apărări favorabile omului de afaceri. În urma sprijinului acordat omului de afaceri, Alina Bica şi Șerban Mihăilescu ar fi primit un teren, cel din urmă primind şi bani direct pe card.

Liviu Dragnea neagă orice implicare în propunerea Alinei Bica la Parchetul General.

”Am auzit de nu-ştiu-ce acuzaţii în legătură că am propus-o eu pe Alina Bica să fie procuror general. Cui? Cui să o propun şi în faţa cui să o susţin? Nimeni nu a intervenit la Victor Ponta, nu numai eu. E foarte simplu”, a spus Liviu Dragnea.

În documentul de pe blogul lui Robert Turcescu mai apar și numele lui Dorin Cocoş, al Elenei Udrea și al lui Bogdan Buzăianu.

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata