Alina Bica a încălcat codul deontologic când a mers cu Elena Udrea la shopping la Paris

loading...

Inspecția Judiciară din cadru CSM a stabilit faptul că Alina Bica, fostă șefă a DIICOT, acum aflată în arest preventiv în dosarul despăgubirilor ilegale de la ANRP, a încălcat codul deontologic pentru că a mers la shopping de lux la Paris cu deputatul PMP, Elena Udrea.

elena udrea - alina bica - parisInspecţia Judiciare a stabilit că Alina Bica a încălcat normele înscrise în Codul deonotlogic al judecătorilor şi al procurorilor, potrivit căruia magistraţii trebuie să se abţină de la orice comportament, act sau manifestare de natură să afecteze încrederea în imparţialitatea lor.

Raportul inspectorilor judiciari urmează să fie analizat, meircuri, de membrii Secţiei de procurori din cadrul Consiliului Superior al Magistraturii. Aceștia vor stabili și ce sancțiune îi vor aplica Alinei Bica pentru încălcarea codului deontologic.

Elena Udrea a fost fotografiată pe 14 februarie 2014, în timp ce se afla la shopping la Paris, alături de Alina Bica, șefa DIICOT, și de Ana Maria Topoliceanu, fosta șefă a Companiei Naționale de Investiții.

Cele trei doamne au fost fotografiate în timp ce se plimbau prin hoteluri, cafenele și magazine de lux din Paris.

Pe 30 octombrie 2014, Alina Bica a cerut CSM să-i apere reputația.

”Procurorul șef al D.I.I.C.O.T., Alina Mihaela Bica,  înțelege să nu comenteze în spațiul public aspecte care țin de viața privată, desfășurate în cadrul efectuării unui concediu de odihnă. De altfel, procurorul șef al D.I.I.C.O.T. a solicitat astăzi Consiliului Superior al Magistraturii  să declanșeze, de îndată, – prin Inspecția Judiciară a CSM – verificări privind imaginile difuzate de site-ul www.Joscenzura2014.wordpress.com, preluate de mai multe posturi de televiziune în data de 30.10.2014, precum și comentariile efectuate în spațiul public cu acest prilej, de natură a aduce atingere reputației profesionale”, se arată în comunicatul de presă al DIICOT, remis exclusivNEWS.ro.

Pe 31 octombrie, Alina Bica a făcut presiuni asupra Directorului Știrilor TVR, Claudiu Lucaci, ca Televiziunea Română să nu difuzeze convorbirea telefonică avută cu reporterul Andreea Anghel, în care șefa DIICOT și-a ieșit din minți și a agresat-o verbal pe reporteră întrebând-o pe un ton răspicat ”În ce poze am apărut? În ce ipostaze? Am apărut trăgând pe nas?”.

Iată dialogul halucinant dintre Alina Bica și reporterul TVR.

Reporter TVR: Doamnă Bica vă rugăm frumos să ne dați și…

Alina Bica: Nu comentez, vă rog din tot sufletul, nu comentez absolut deloc, e o chestiune privată, doriți să faceți dezbatere publică pe ea, dezbateți public, nu comentez, chiar nu e cazul.  

Reporter TVR: Totuși apăreți în niște poze….

Alina Bica: Ce am apărut doamnă?!  Acum bănuiesc că înregistrați convorbirea. În ce poze am apărut, n-aveți prieteni, nu ieșiti în weekend, am apărut în poziții dezolante. Am apărut trăgând pe nas? Cum am apărut. Nu aveți prieteni, nu ieșiți în weekenduri, nu vă duceți….?!!! Locuiți numai în casă?? În ce poziții am apărut?!!! Doi la mână, vreunul din documentele alea poartă semnătura mea doamnă?!!! În ce poziții am apărut? În niște poziții pe stradă.

Reporter TVR: Împreună cu doamna Udrea…

Alina Bica: E o problemă că e doamna Udrea?!

Reporter TVR: Dumneavoastră știți mai bine….

Alina Bica: Nu cred că am o problemă cu doamna Udrea, că nu văd de ce aș avea. Chiar nu înțeleg care este problema!!! Poziția publică și politică a doamnei Udrea este una, chestiunea privată este alta. Deci comentați ce doriți.

Reporter TVR: Mai este o problemă. Apar sume mari de bani cheltuite….

Alina Bica: Vă mai spun încă odată, ați văzut vreo chitanță cu numele meu, acele documente publicate pe site, au semnătura mea pe ele???

În prezent, Alina Bica se află după gratii în stare de arest preventiv, întrucât este acuzată de DNA că a acordat în mod ilegal despăgubiri uriașe lui Gheorghe Stelian, omul Elenei Udrea, în cadrul comisiei de la ANRP.

1374 0
loading...
No Comment

Lasă un comentariu

*

*