Breaking news

Alexandru Vișinescu era torționar dar și colaborator al securității comuniste

loading...

Alexandru Vișinescu era și securist în timp ce toortura și omora deținuții din închisoarea de la Râmnicu Sărat. CNSAS solicită instanței să-l declare pe Vișinescu, colaborator al securității.

alexandru visinescuDupă ce presa a adus în centrul atenției publice, ororile produse de Vișinescu, CNSAS se trezește la viață și constată că acesta era și securist.

Drept urmare, Consiliul Naţional pentru Studierea Arhivelor Securităţii (CNSAS) solicită instanţei să constate calitatea de lucrător al fostei Securităţi în cazul lui Alexandru Vişinescu, fost comandant al închisorii Râmnicu Sărat.

Sesizarea va fi judecată de magistraţii Curţii de Apel Bucureşti, care vor stabili dacă Alexandru Vişinescu a fost sau nu lucrător al fostei Securităţi.

Și asta după ce Parchetul General a anunţat, în 3 septembrie, că Alexandru Vişinescu este urmărit penal pentru genocid, întrucât în perioada 1956-1963, când a condus Penitenciarul Râmnicu Sărat, i-a supus pe deţinuţii politici la rele tratamente, bătăi şi alte violenţe, i-a lipsit de hrană, medicamente şi asistenţă medicală.

Potrivit procurorilor, în perioada 1956-1963, Alexandru Vişinescu, în calitate de comandant al Penitenciarului Râmnicu Sărat, “a supus colectivitatea reprezentată de deţinuţii politici încarceraţi în Penitenciarul Râmnicu Sărat la condiţii de existenţă sau tratament de natură să ducă la distrugerea fizică a acestora, prin acţiuni ce depăşesc cadrul legal.

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata