Breaking news

Sassu, o atacă dur pe Raluca Turcan printr-o scrisoare adresată Parlamentului

loading...

Directorul General interimar al Televiziunii Române a trimis o scrisoare deschisă către Președintele Senatului, Mircea Geoană și către Roberta Anastase, șefa Camerei Deputaților în urma acuzelor formulate de deputatul Raluca Turcan.

alexandrusasuÎn scrisoarea deschisă, trimisă Parlamentului, Alexandru Sassu a declarat că deputatul Raluca Turcan, a depășit cu mult cu mult cadrul dialogului instituţional, lansând acuze fără fond la adresa SRTv şi aducând astfel prejudicii grave Televiziunii Române.

În ultima săptămână, printr-un şir de declaraţii publice, culminând cu cea făcută în data de 18  mai, cu o zi înaintea manifestaţiei organizate de sindicate în faţa sediului Guvernului, doamna Turcan inducea ideea, total lipsită de adevăr, că „la TVR se întâmplă acum lucruri grave. Se atribuie contracte fără licitaţie, spărgându-se în sume mai mici achiziţii de multe sute de mii de euro(…).(…), dar realitatea rămâne aceea că banii publici sunt daţi direct – posibil unei clientele rămase agăţată de TVR”. Acest lucru este cu atât mai grav cu cât, parlamentarul amintit vorbeşte de pe poziţia  de preşedinte al  Comisiei pentru cultură, arte, mijloace de informare în masă din Camera Deputaţilor”, declară Directorul TVR, în scrisoarea către Senat și Camera Deputaților.

Sasu mai susține că declarația Ralucăi Turcan cum că achizițiile au fost trucate, este falsă.

Toate procedurile de achiziţie realizate de SRTv se fac prin licitaţii deschise. Acestea au fost publicate conform prevederilor legislaţiei achiziţiilor publice, în Sistemul Electronic de Achiziţii Publice (SEAP). Neglijând total această realitate, doamna Turcan a ameninţat conducerea SRTv cu sesizări către DNA şi Curtea de Conturi, încercând astfel să intimideze conducerea şi pe angajaţii SRTv chiar cu o zi înaintea unor evenimente importante.”, se mai arată în scrisoarea deschisă.

Sassu solicită Parlamentului să ia atutudine față de declarațiile Ralucăi Turcan, ca și instituție care are în subordine Televiziunea Publică, pentru a i se asigura autonomia și independența editorială a televiziunii.

Având în vedere situaţia pe care v-am descris-o şi ţinând cont de prevederile Legii 41/1994 referitoare la garantarea autonomiei şi independenţei editoriale a SRTv, consider că este de datoria Parlamentului României, ca organism care are atribuţii privind controlul SRTv, să ia atitudine faţă de astfel de practici”, a declarat Alexandru Sasu în scrisoarea adresată Parlamentului.

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata