Breaking news

Alexandru Niculae, schimbat din funcția de purtător de cuvânt al Poliției Capitalei, din cauza scandalului de la Bolintineanu

loading...

Alexandru Niculae este prima victimă a bâlbâielilor și scandalului iscat vineri la Liceul Dimitrie Bolintineanu din Capitală, în cazul audierilor elevilor.

alexandru niculaeAlexandru Niculae a fost schimbat din funcția de purtător de cuvânt al Poliției Capitalei ca urmare a informațiilor eronate furnizate ieri, în cazul audierilor celor 100 de elevi de la Liceul Dimitrie Bolintineanu.

Schimbarea din funcție survine ca urmare a delcarațiilor de ieri ale lui Alexandru Niculae cu privire la elevii care urmau să fie duși la audieri.

„Vorbim de verificări care se fac de procurorii și polițiștii bucureșteni. Nu au fost percheziționate anumite camere din incinta liceului. De asemenea, copiii nu au fost percheziționați, s-a discutat cu fiecare în parte. Punem în acest moment în executare mandate de aducere emise de către instanța de judecată. Cei care au avut probleme, chiar au fost lăsați să plece acasă. Este cazul unui copil care suferă de diabet și al altuia care ne-a spus că la ora 13.00 trebuie să participe un concurs. Li s-au luat datele de identificare și se vor prezenta la o dată ulterioară”, asta a declarat ieri la ora 12.30, explicat purtătorul de cuvânt al Poliției Capitalei, Alexandru Niculae.

La ora 13.10, Purtătorul de cuvânt al Poliției Capitalei, Alexandru Niculae, a precizat că procurorul de caz a decis să nu mai transporte copiii pentru audieri, aceștia urmând să fie chemați la începutul săptămânii viitoare.

Vă spuneam că aceste mandate de aducere au fost emise de instanța de judecată. Ele au fost emise de Parchetul de pe Lângă Tribunalul București. Mi s-a comunicat că procurorul de caz a luat decizia de a renunța la transportul copiilor și de a fi audiați acum. Am înțeles că vor fi chemați la începutul săptămânii viitoare, luni, marți și miercuri. În următoarele minute, copiii vor fi lăsați să plece acasă”, a spus Alexandru Niculae.

Urmare a erorii de comunicare, Ministrul de Interne, Radu Stroe a dispus verificări în cadrul acestui scandal pentru a se vedea cine a greșit.

“Eu am dispus deja la IGPR să se facă o anchetă pe cele două situaţii. (…) A fost o busculadă, una singură a fost cu un părinte şi nu e în regulă că s-a întâmplat pentru că omul ăla nu era venit chiar de pe câmp, era după copilul lui. Vom vedea cine e vinovat, cine a acţionat prea dur, cine n-a acţionat în momentul oportun. Cu purtătorul de cuvânt, la fel. El e tânăr, a avut o bâlbă cu privire la tribunal. E limpede că a fost o greşeală. Eu spun că toţi putem greşi la un moment dat mai mult sau mai puţin. Chestiunea este că noi, pe terenul nostru, al MAI şi al Poliţiei vom încerca să lămurim foarte scurt lucrurile”, a spus Radu Stroe, la Realitatea TV.

Până la finalizarea anchetei interne la IGPR, Alexandru Niculae este suspendat din funcția de purtător de cuvânt al Poliției Capitalei.

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata