Breaking news

Alexandru Ion, fratele Aureliei Ion, moartă în accidentul aviatic, vrea să termine facultatea sorei lui

loading...

Alexandru Ion, fratele studentei moarte în accidentul aviatic din 20 ianuarie, este decis să dea la Medicină și să continue visul sorei lui, de a deveni medic pentru a salva cât mai multe vieți.

alexandru ionAlexandru Ion a luat decizia de a continua visul sorei lui, Aurelia Ion, moartă în urma accidentului aviatic, produs luni, în Munții Apuseni. Tânărul a declarat duminică seară la emisiunea ”Sinteza Zilei” de la Antena 3, că vrea să se pregătească pentru a da la Medicină și să termine el cei șase ani de facultate, pe care sora lui nu a mai apucat să-i facă.

Alexandru Ion a spus că este timp suficient pentru a se pregăti pentru admiterea la Medicină. Tânărul dorește să ducă mai departe visul sorei lui, și să poată să salveze el vieți în locul ei.

Aurelia Ion, studentă în anul V la Universitatea de Medicină și Farmacie la Institutul Medico-Militar în București, a decedat luni seară, după ce avionul în care se afla, alături de patru medici, un pilot și un copilot, s-a prăbușit într-o pădure din Munții Apuseni, pe raza județului Cluj.

Tânăra avea 23 de ani și plecase ca și voluntar, împreună cu echipa de medici care urma să recolteze organe de la un pacient din Oradea, în vederea unui transplant la București.

Tânăra a stat șase ore în frig până când niște localnici din comuna Horea au ajuns la locul tragediei. Medicul legist a stabilit ca primă cauză a decesului – înghețul. Tânăra avea 18 grade celsius în momentul în care a fost preluată de medicii de la SMURD.

După deces, Ministrul Apărării, Mircea Dușa a avansat-o pe sublocotenentul Aurelia Ion, studentă în anul V la Medicină Militară, a fost avansată post-mortem, la gradul de locotenent. 

La bordul avionului prăbușit  se aflau patru medici – Radu Zamfir de la Spitalul Fundeni, Valentin Calu de la Elias, Cătălin Pivniceru de la Spitalul “Sf. Maria” şi Sorin Ianceu de la Spitalul Municipal din Beiuş, judeţul Bihor, Aurelia Ion, studentă la Medicină şi doi membri ai echipajului de zbor – pilotul Adrian Iovan şi copilotul Răzvan Petrescu.

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata