Breaking news

Alba neagra cu licența absolvenților de la Spiru Haret

loading...

Problemle absolvenților Univeristății Spiru Haret sunt departe de a se fi rezolvat. Ministerul Educației și conducerea Universității nu se pun de acord cu privire la examentul de licență, iar cei care pierd sunt absolvenții universității particulare.

spiru.haretUniversitatea Spiru Haret a anunţat că pentru promoţiile 2008 şi 2009, absolvenţi ai formelor de învăţământ FR şi ID neacreditate de Ministerul Educaţiei, se va organiza un nou examen de licenţă, în septembrie 2010.

În timp ce Universitatea Spiru Haret anunță o nouă sesiune de licență în luna septembrie, reprezentanții Ministerul Educaţiei refuză să recunoască eamenul de licență din această toamnă și implicit aceste diplome. ‘Reorganizarea licenţei nu este o măsură legislativă. Universitatea nu poate să dea de două ori licenţa în condiţii identice”, a declarat pentru realitatea.net, Gabriel Ispas, şeful Direcţiei Juridice din cadrul MECTS.

Ministerul Educaţiei spune că Ordonanţa 10 din 2009 privind dreptul studenţilor înmatriculaţi la formele de ID sau FR de a continua studiile la programe de studii de licenţă autorizate să funcţioneze provizoriu sau acreditatea fost interpretată după bunul plac al universităţii.

Pe de altă parte, reprezentanţii universităţii spun că ordonanţa le dă dreptul să organizeze examenul de licenţă pentru ca diplomele să fie recunoscute MECTS. Reprezentanţii Ministerului Educaţiei susţin însă că Universitatea Spiru Haret a solicitat aprobarea organizării unei sesiuni de licenţă şi nu a unei relicenţieri.

Potrivit reprezentanţilor Universităţii ”Spiru Haret”, aproximativ 15.000 de absolvenţi au obţinut diplome de licenţă care nu sunt recunoscute de Ministerul Educaţiei şi vor trebui să susţină din nou examenul.

Reprezentanţii Ministerului Educaţiei spun că Universitatea Spiru Haret a cerut organizarea unei sesiuni de licenţă şi nu a unei relicenţieri. De altfel, din punct de vedere legal, relicenţierea nu este prevăzută de lege. Astfel că absolvenţii s-ar putea trezi în situaţia în care nici noile diplome nu le sunt recunoscute.

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata