Breaking news

Videanu şi Varujan, avertizaţi de SRI să nu mai acorde facilităţi firmei Interagro

loading...

Adriean Videanu şi Varujan Vosganian, au fost avertizaţi de SRI, să nu mai acorde facilităţi firmei Interagro în perioada în care au condus ministerele, însă rapoartele serviciilor au fost ignorate.

videanu si vosganianDeși au fost averizați de SRI în repetate rânduri cu faptul că nu procedează bine pentru că oferă facilități InterAgro, Videanu și Vosganian au ignorat toate rapoartele serviciilor secrete.

Acest lucru reiese din referatul făcut de procurorii DIICOT prin care au cerut aviz pentru cercetarea penală a celor doi foşti demnitari, acuzaţi de complot şi subminarea economiei naţionale.

Potrivit DIICOT, în perioada în care au fost miniştri ai Economiei, Varujan Vosganian şi Adriean Videanu au aprobat şi susţinut în Guvern şase ordine, respectiv trei Memorandumuri pentru a sprijini interesele financiare ale lui Ioan Niculae şi au folosit unitatea naţională de interes strategic SNGN Romgaz în interesul privat al firmei omului de afaceri, SC Interagro SA, producând un prejudiciu de aproximativ 130 milioane de dolari.

Procurorii susţin că activitatea grupului infracţional iniţiat, constituit şi coordonat de Ioan Niculae viza fapte de natură să submineze economia naţională prin folosirea SNGN Romgaz SA în direcţia dorită de interesele grupului infracţional.

Demersul miniştrilor Vosganian şi Videanu s-a realizat în condiţiile în care SC Interagro SA înregistra o datorie reprezentând aproximativ 70 la sută din bugetul anual al societăţii naţionale.

În consecință, șeful DIICOT a cerut, luni, procurorului general să sesizeze Senatul, respectiv şeful statului cu cereri de începere a urmăririi împotriva foştilor miniştri ai Economiei Varujan Vosganian şi Adriean Videanu, pentru că l-ar fi sprijinit pe Ioan Niculae şi ar fi folosit Romgaz în interesul Interagro.

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata