Breaking news

Adriean Videanu s-a ales cu plângere penală la DNA pentru fraudarea Hidroelectrica

loading...

Adriean Videanu și Ion Artiton, foști Miniștrii ai Economiei, s-au ales cu plângeri penale la DNA, pe motiv că au prejudiciat Hidroelectrica cu sute de milioane de euro.

adreian videanu reclamat la dnaCorpul de Control al Guvernului va trimite către DNA un raport din care rezultă că Hidroelectrica a fost prejudiciată de sute de milioane euro, prin actele semnate de Adriean Videanu și Ion Ariton.

Cei doi miniștrii împreună cu alți directori și secretari de stat sunt acuzați de 28 de fapte de corupție.

Anunțul a fost făcut miercuri, la începutul ședinței de Guvern, de către premierul Victor Ponta, care a apreciat că banii au ajuns “pe la Videanu şi PDL”.

”Administratorul special are o mulţime de procese, pe care, din fericire, le câştigă, cu băieţii deştepţi şi cu reprezentanţii băieţilor deştepţi de la Hidroelectrica. În ultimii patru ani, nimeni nu a mai verificat nimic din ce s-a întâmplat acolo. Am raportul Corpului de Control pe care sigur îl vom trimite la DNA, la Curtea de Conturi, să vedeţi cum sub semnătura ministrului Videanu, a secretarului de stat Tudor Şerban, Hidroelectrica şi bugetul României au fost prejudiciate de sute de milioane de euro. Evident că banii ăştia acum sunt pe la domnul Videanu şi pe la PDL, dar trebuie recuperaţi şi trebuie traşi la răspundere penală cei care au beneficiat de aceste sute de milioane de euro”, le-a spus Ponta miniştrilor în ședința de guvern.

Ponta şi-e exprimat speranţa că Parchetul va avea timpul necesar să analizeze probele puse la dispoziţie de Corpul de Control.

“Îmi exprim speranţa că – uitaţi câte documente şi câte probe are Parchetul – la un moment dat va avea timp să le cerceteze, pentru că totuşi noi plătim ceea ce au furat alţii, iar acei <<alţii>>, după ce au stat o lună, două, trei, mai ascunşi, şi-au dat seama că încă au protecţie şi începem să-i vedem pe la televizor dându-ne lecţii despre ce trebuie făcut”, a mai spus Ponta.

În prezent, Hidroelectrica este deţinută de Ministerul Economiei şi se află în insolvenţă din iunie anul trecut, unul dintre motivele intrării în insolvenţă fiind contractele directe.

În replică la aceste acuzații, Adriean Videanu a remis un comunicat de presă în care precizează că: De un an de zile, România este condusă de un mitoman fără precedent care, deşi ocupă funcţia de premier, este obsedat doar de propria imagine şi nu de problemele reale ale românilor, aşa cum îi cere poziţia pe care, temporar, o ocupă. Pentru că nu îl interesează, îi spun eu care sunt problemele reale ale românilor: situaţia dezastruoasă a muncitorilor de la Oltchim, a muncitorilor de la Mechel, a muncitorilor de la Hidroelectrica, a agricultorilor, a IMM-urilor, a bugetarilor, a pensionarilor, într-un cuvânt, a tuturor românilor. Practic,Victor Ponta umileşte 22 de milioane de români. Cu o mână îi mângâie pe creştetul capului, cu alta îi fură.

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata