Breaking news

Adriean Videanu a fost arestat preventiv pentru 30 de zile

loading...

Adriean Videanu, fost Ministru al Economiei, a fost arestat preventiv sâmbătă, dimineață, pentru 30 de zile, în dosarul Alinei Bica, fosta șefă a DIICOT. Decizia a fost luată de Înalta Curte de Casație și Justiție.

 

adriean-videanuPentru următoarele 30 de zile, Videanu va sta la răcoare alături de cea care i-a ridicat în mod abuziv sechestrul asigurator de pe bunuri, Alina Bica.

După o noapte întreagă de audieri, judecătorii de la Înalta Curte au dispus emiterea mandatelor de arest preventiv pentru Videanu și Bica.

La data de 24.09.2013, într-un dosar instrumentat de către DIICOT – Structura Centrală, procurorul de caz a dispus luarea măsurilor asiguratorii prin instituirea unui sechestru şi asupra unui nr. de 80 acţiuni, deţinute la o firmă de către inculpatul Videanu Adrian. La data de 25.02.2014, printr-o ordonanţă, inculpata Bica Alina Mihaela, în calitate de procuror şef al DIICOT, a dispus cu încălcarea prevederilor legale de competenţă, admiterea solicitării inculpatului Videanu Adriean şi a ridicat sechestrul asigurator. Astfel, a facilitat inculpatului Videanu Adriean, reintroducerea în circuitul economic a celor 80 de acţiuni, creând posibilitatea înstrăinării lor către persoane interpuse şi sustragerea de la acoperirea prejudiciului, lucru care s-a şi întâmplat. În acel dosar, inculpatul Videanu Adriean este cercetat alături de alte persoane pentru crearea unui prejudiciu de 11.000.000 USD şi punerea în pericol a sistemului energetic naţional pe segmentul gazelor naturale”, se arată în comunicatul de presă al DNA.

Alături de Adreian Videanu, în același dosar au fost arestați și Alina Bica, aflată deja în stare de arest preventiv încă din 22 noiembrie 2014.

Decizia de azi a Înaltei Curți nu este definitivă, ea poate fi atacată cu recurs la alt complet de la Curtea Supremă.

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata