Breaking news

Adrian Sârbu a afectat independența justiției prin declarațiile făcute în dosarul Mediafax

loading...

Adrian Sârbu, fondatorul PRO TV și patron al Mediafax Group, este acuzat de Consiliul Superior al Magistraturii că a afectat independența justiției prin declarațiile făcute în dosarul instrumentat de Parchetul General.

adrian sarbu - csm - mediafaxPentru că a spus că dosarul lui penal a fost făcut la comanda lui Ponta și Ghiță, Adrian Sârbu este sancționat de CSM.

„În şedinţa din data de 19 februarie 2015, Plenul Consiliului Superior al Magistraturii a admis ca întemeiată cererea de apărare a independenţei şi imparţialităţii procurorului de caz şi a sistemului judiciar, constatând că afirmaţiile publice din data de 2 februarie 2015 ale domnului Adrian Sârbu, acţionar Mediafax Group SA, referitoare la dosarul denumit “Mediafax”, preluate ulterior de mass media, sunt de natură să aducă atingere independenţei şi imparţialităţii procurorului şi a sistemului judiciar în ansamblul său. În calitate de inculpat într-un dosar penal, domnul Adrian Sârbu a făcut afirmaţii publice referitoare la implicarea politicului în actul de justiţie, acreditând ideea că procurorul de caz ar fi acţionat la comandă politică. Prin aceste afirmaţii care au vizat o cauză penală concretă, au fost exprimate opinii pe baza cărora, prin generalizare, s-a produs un impact negativ asupra întregului sistem judiciar şi a credibilităţii autorităţii judecătoreşti în rândul opiniei publice, aducându-se astfel atingere nu numai independenţei şi imparţialităţii procurorului ce instrumentează cauza, ci şi independenţei sistemului judiciar în ansamblul său”, se arată în comunicatul de presă al CSM, remis exclusivNEWS.ro.

Adrian Sârbu a fost sancționat pentru următoarea declarație: Cazul Mediafax – Adrian Sârbu, fabricat la comanda lui Pontaghiţă şi a camarilei lor, are drept scop distrugerea Mediafax, Gândul, Ziarul Financiar, instituţii media  pe care le-am construit în ultimii 25 de ani şi pe care le-am menţinut independente politic. Scenariul pe care il execută procurorii, inspectorii DGAF, ANAF şi poliţiştii de urmărire penală, toţi sprijiniţi copios de SRI, urmăreste punerea sub urmărire penală a unor persoane din managementul companiilor mele sub învinuiri neprobate, arestarea şi forţarea lor sub şantajul menţinerii în arest pentru a mă denunţa drept marele instigator la evaziune fiscală şi spălare de bani al României, aşa cum Ponta a indicat în ieşirile lui publice încă de acum 1 an. În plan public, informaţii din dosar sunt transmise diverselor oficine de propaganda Pontaghiţă cunoscute sau acoperite, pentru a forţa decizia judecătorilor care trebuie să aprobe mandatul. Un caz tipic de terorism de stat asupra unor instituţii media împinse spre lichidare sau vânzare către grupuri de interese politice, caz prezentat publicului drept o glorioasă acţiune anti-evaziune şi spălare de bani. În aceste circumstanţe, singura mea apărare este evidenţa bunului simţ: În ultimii 25 de ani, am avut şansa, puterea şi talentul de a construi instituţii private de statură publică, PRO TV, CME, Mediapro, Mediafax, etc, care au angajat zeci de mii de români, oferindu-le oportunitatea unei cariere. Am respectat legile acestei ţări, am promovat principii stricte de guvernanţă corporatistă şi nu am încurajat niciodată spiritul infracţional în companiile mele. Am creat generaţii de profesionişti. Am lucrat simultan cu sute de manageri, delegând, împărţind cu ei ideile mele şi ceea ce am câştigat. Am fost singurul român care a avansat în poziţia de CEO al unei companii publice americane. Am creat sute de milioane de dolari valoare pentru acţionarii mei şi pentru mine. Companiile aflate sub controlul sau managementul meu au plătit numai în ultimii zece ani sute de milioane de euro taxe către statul român. Faptul că am ajuns obiectul defăimării unor impostori îmbătaţi de putere nu mă emoţionează. Cred cu tărie în statul de drept, în libertatea presei, în dreptul fiecărui om de a fi apărat de lege, dar şi în obligaţia fiecăruia de a se supune legilor acestei ţări. Începând cu mine. Preocuparea mea astăzi este în primul rând menţinerea în activitate a companiei Mediafax şi asigurarea unor condiţii decente de muncă pentru oamenii aflaţi sub o nedreaptă presiune financiară şi psihică în această campanie de represalii.

În prezent, Adrian Sârbu se află în stare de arest preventiv în dosarul Mediafax în care este acuzat de evaziune fiscală, spălare de bani și instigare la evaziune fiscală.

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata