Breaking news

Adrian Neacșu, membru CSM, anchetat penal de DNA la comanda lui Hăineală și Băsescu

loading...

Procurorii Direcției Naționale Anticorupție au dispus punerea în mișcare a acțiunii penale față Adrian Neacșu, judecător și membru al Consiliului Superior al Magistraturii.

adrian neacsu - dnaDupă ce luni acuza USL că a dat lovituri în CSM, Băsescu și-a luat azi revanșa prin intermediul DNA. Procurorii anticorupție au început urmărirea penală a judecătorului Adrian Neacșu, principalul rival al Oanei Hăineală.

Potrivit DNA, Adrian Neașu este cercetat pentru:

– participație improprie la abuz în serviciu contra intereselor publice dacă funcționarul public a obținut pentru sine un avantaj material (10 acte materiale),infracțiune prev. de art. 132 din Legea 78/2000,

– fals intelectual (5 acte materiale),

– participație improprie la uz de fals (5 acte materiale) și

– fals în înscrisuri sub semnătură privată (5 acte materiale), toate în formă continuată.

”În cursul lunilor iulie, septembrie, octombrie, noiembrie și decembrie 2012, inculpatul Neacșu Adrian-Toni a încasat nejustificat, de la Consiliul Superior al Magistraturii, suma totală de 66.942 lei, reprezentând venituri din salarii și diurnă de detașare, aferente unui număr de 48 de zile în care a absentat nemotivat. Magistratul a beneficiat de plata integrală a acestor drepturi de natură salarială și asociate pe baza unor documente justificative falsificate. Pentru a-și disimula absențele de la serviciu, inculpatul Neacșu Adrian – Toni a participat la întocmirea, cu date nereale, a cinci foi colective de prezență și a cinci cereri de decont de diurnă, câte una pentru fiecare din lunile iulie, septembrie, octombrie, noiembrie și decembrie 2012. Sumele au fost încasate nejustificat de magistrat, în condițiile în care, ordonatorul principal de credite al CSM nu a avut reprezentarea că documentele respective conțin date nereale”,  se arată în comunicatul de presă al DNA.

Urmare a începerii urmăririi penale, Adrian Neacșu va fi suspendat din CSM, în timp ce Cristi Danileț și Alina Ghica, revocați din funcție de peste 1600 judecători, rămân în Consiliu printr-un tertip legislativ.

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata