Breaking news

Adrian Năstase: Aveam informații, din zona Cotroceni, că se luase “hotărârea” să fiu arestat

loading...

Adrian Năstase a postat pe blogul său un mesaj în care spune că știa cu câteva zile înainte de Anul Nou că va fi condamnat la închisoare cu executare, și că informațiile veniseră din zona Cotroceni.

adrian nastaseLa nici 24 de ore de când a fost reîncarcerat ca urmare a deciziei Înaltei Curți din dosarul Zambaccian, Adrian Năstase scrie pe blogul său că la Cotroceni s-a decis execuția lui.

Dragi prieteni, Nu mi-am închipuit că răzbunarea politică poate merge atât de departe și că ea poate îmbrăca forme atât de perverse. Aveam informații, din zona Cotroceni, cu câteva zile înaintea Anului Nou, că se luase “hotărârea” ca sentința în dosarul Zambaccian să fie de închisoare cu executare, atât pentru mine cât și pentru soția mea. În final probabil pentru rațiuni legate de eventualele reacții ale opiniei publice, pedeapsa pentru soția mea a fost modificată. În declarația sa de Anul Nou, Băsescu anunța că justiția trebuie să câștige batălia cu politicul. Oare puterile statului sunt în război? Eu credeam că sunt, într-adevăr, separate doar că trebuie să coopereze. Ce înseamnă însă justiție pentru Băsescu? Înseamnă, în principal cele două complete de recurs de la ICCJ, cele care decid, fără să mai existe alte căi de atac”, scrie Adrian Năstase pe blogul personal.

Adrian Năstase spune că de vină pentru condamnarea sa nu este doar președintele Traian Băsescu ci și actuala coaliție de guvernare: În ceea ce mă privește, în noaptea care a trecut, mi-am limpezit gândurile și am tras mai multe concluzii. Când va fi cazul vi le voi împărtășii pe toate. În orice caz, de data asta nu voi mai putea spune că este exclusiv vina lui Băsescu. Răul poate fi făcut nu doar prin acțiune ci și prin inacțiune. Faptul că actuala coaliție a consolidat mecanismele prin care Băsescu controlează sistemul judiciar la vârf, aplicând, în continuare, reguli aberante, este o mare neîmplinire. În loc să se concentreze pe adoptarea unor legi moderne, echilibrate, pe efortul de revizuire a Constituției, actuala coaliție se ocupă, nejustificat de mult, în opinia mea, de conflictele locale din teritoriu.

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata