Breaking news

Adrian Năstase ar putea ieși peste trei luni din închisoare

loading...

Adrian Năstase va executa doar 4 ani de închisoare. Tribunalul București a decis joi ca fostul premier al României să nu îi aplice acestuia un spor de pedeapsă, după comasarea condamnărilor primite de Năstase în dosarele “Zambaccian” şi “Trofeul calităţii”.

adrian nastaseTribunalul Bucureşti a respins joi, solicitarea DNA, care cerea ca Adrian Năstase să primească de un spor de pedeapsă de un an de zile de închisoare, după comasarea pedepselor de patru ani şi, respectiv, de doi ani de închisoare primite de Adrian Năstase în dosarele “Zambaccian” şi “Trofeul calităţii”.

Adrian Năstase rămâne astfel cu condamnarea de patru ani de închisoare. Instanţa a decis să scadă din pedeapsa de patru ani perioada în care Năstase a stat în penitenciar, respectiv din 20 iunie 2012 până în 18 martie 2013 şi din 6 ianuarie până în prezent.

Năstase ar putea ieşi din închisoare peste câteva luni.  Și asta pentru că are peste 60 de ani, fostul premier va executa o treime din pedeapsă, adică 16 luni.

Din aceste 16 luni, vor fi scăzute perioadele petrecute de Adrian Năstase după gratii şi mai rămân astfel de executat trei luni. Şi această perioadă se poate micşora pentru că fostul premier a muncit în timpul detenţiei.

Tribunalul Bucureşti a dispus ca, după terminarea executării pedepsei, Năstase să aibă mai multe interdicţii, pe o perioadă de cinci ani.

Decizia de azi a Tribunalului București nu este definitivă, ea putând fi contestată de procurorii DNA la Curtea de Apel Bucureşti.

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata