Breaking news

Adrian Bordea a fost ales președinte al CSM

loading...

Judecătorul Adrian Bordea a fost ales luni, președinte al Consiliului Superior al Magistraturii pentru o perioadă de un an de zile.

adrian bordeaAdrian Bordea a candidat singur și culmea a și câștigat șefia CSM pentru un an de zile. Judecătorul, care în 10 decembrie 2013, și-a dat demisia din funcția de vicepreședinte al CSM, îi ia locul de azi procuroarei Oanei Hăineală.

CSM este alcătuit din 19 membri, judecători, procurori, Ministrul Justiției și reprezentanți ai societății civile.

La alegerile pentru conducerea CSM pot participa doar cei nouă judecători şi cei cinci procurori.

Judecatorul Adrian Bordea de la ICCJ este fiul generalului de securitate Aron Bordea. Surse din SRI au confirmat pentru EVZ că, înainte de 1989, generalul Aron Bordea a fost șeful coloneilor prahoveni Gheorghe Dumitrache, Corneliu Păltânea și Daniel Bucur, cercetati pentru fapte de corupție.

Adrian Bordea a făcut parte din completul care i-a eliberat din arest pe sereistii Ovidiu Soare si Gheorghe Dumitrache. După mai mulți ani de procese cei doi ofițeri superiori au fost condamnați definitiv.

Procurorul Gheorghe Muscalu a fost ales în funcția de vicepreședinte al CSM.

La ședința CSM de luni, a participat și Președintele României, Traian Băsesu, care a a fost huiduit de un grup de persoane aflate în fața instituției. ”Ieși afară, javră ordinară!!”, ”Huooo”, au strigat protestatarii.

În timpul ședinței CSM, Băsescu a avut un schimb de replici cu procurorul general, Tiberiu Nițu, căruia i-a reproșat că a dat în vileag faptul că l-a sunat, președintele reproșându-i acestuia că el l-a pus în funcție.

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata