Breaking news

Adio spectacole cu animale la Circul Globus din Capitală

loading...

Primarul general al Capitalei, Gabriel Firea, a anunțat, luni, un proiect ce propune modificarea regulamentului de funcționare a Circului Globus, prin eliminarea numerelor de dresură cu animale.

circul globusLa propunerea Primarului General, Gabriela Firea, Consiliul General al Municipiului Bucureşti a aprobat ieri, în unanimitate, un proiect de hotărâre princare se aduc o serie de modificări în Regulamentul de Organizare şiFuncţionare ( ROF) al Circului Globus. Mai exact, prin aprobarea acestui proiect, dresură animalelor este eliminată dinobiectul de activitate a Circului Globus. Primarul General, Gabriela Firea a explicat că există o tendinţă la nivel european şi chiar mondial de a se renunţă la numerele de dresură de animale în spectacolele de circ.

”După consultarea cu mai multe organizații, fundații, cetățeni și consilieri generali, am ajuns la concluzia să promovăm un proiect de hotărâre care modifică regulamentul de funcționare al Circului Globus, astfel încât în urma votului de azi, spectacolele de circ nu vor mai cuprinde și numere care să presupună prezentarea unor spectacole de animale dresate.Animalele de la circ sunt supuse unor rele tratamente. Vrem să punem punct acestei situații, așa cum au făcut-o mai multe țări europene și nu numai”, a declarat primarul Capitalei, Gabriela Firea.

Evenimentul vine la nici trei săptămâni de când un incendiu a ars o clădire a circului şi a ucis câteva animale.

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata