Breaking news

Actorul Jean Constantin s-a stins din viață

loading...

Îndrăgitul actor Jean Constantin a încetat din viaţă, miercuri, în locuinţa sa din Constanţa, la vârsta de 81 de ani.

Actorul Jean Constantin a murit la vârsta de 81 de ani, potrivit lui Alexandru Arşinel, directorul Teatrului de revistă din Bucureşti, citat de Mediafax. Actorul a murit în locuinţa sa din Constanţa.

jean-constantinUn prieten bun al lui l-a găsit în casă. S-a dus la el, îngrijorat că nu-l văzuse de ceva timp. Este posibil să fi fost un atac de cord. Este o pierdere imensă, Dumnezeu să-l odihnească în pace“, a declarat pentru NewsIn, actrița Stela Popescu.

Artistul avea probleme cardiace şi fusese internat în mai multe rânduri în spital. A debutat pe scenă la secţia de estradă din cadrul Teatrului de Stat Fantasio din Constanţa, în 1957.

Actorul a jucat în peste 50 de filme, cum ar fi “Baronul Ecluzei” (1960), “Răzbunarea haiducilor”(1968), “Zile de vară” (1968), “Prea mic pentru un război atăt de mare” (1969), devenind celebru în anii ’70, cu seria de filme de comedie “B(rigada) D(iverse)”, unde a jucat alături de Toma Caragiu, Sebastian Papaiani, Dem Rădulescu, Puiu Călinescu şi Iurie Darie. Totodată, Jean Constantin este cunoscut pentru rolul lui Ismail din “Toate pânzele sus”, de Mircea Mureşan.

Printre cele mai recente filme în care a jucatse numără ” Cum mi-am petrecut sfârşitul lumii” (2006), “Roming”, de Jiri Vejdelek (2007),  “Supravieţuitorul” (2008) şi ”Poker” (2010).

Jean Constantin s-a născut la 21 august 1928 la Techirghiol, în judeţul Constanţa. A debutat pe scenă la secţia de estradă din cadrul Teatrului de Stat Fantasio din Constanţa, în 1957.

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata